Slank luksuskompakt fra Fujufilm

FujiFilm har lavet en slankere version af det store X20. Det lille XQ1 får lysstærk optik og samme fine billedesensor.

Små kompaktkameraer sælger generelt dårligt, men én gruppe kameraer skiller sig positivt ud. De mere avancerede modeller som Canon G15, Panasonic LX7 og FujiFilm X20 holder stand. De sælger godt, fordi billedekvaliteten er langt højere end normalt fra kompaktkameraer, og så er de avancerede nok til, at de i mange tilfælde kan erstatte et stort systemkamera.

FujiFilm XQ1 er et sådant kamera. Det er bygget på X20, som har 2/3-tommer billedsensor af samme type (X-Trans), som Fuji bruger i sine avancerede systemkameraer. Sammen med en EXR II processor og en lysstærk optik, med f1.8 som største blændeåbning er er XQ1 en tiltalende helhed for alle, som holder af kombinationen af et lille kompaktkamera og høj billedkvalitet.

Fuji siger, at kameraet har klassens bedste autofokushastighed på 0,06 sekunder. Det har også samme billedsensor som X20 uden lavpasfilter, hvilket betyder meget god detaljeskarphed.

Objektivet er en 25-100mm zoom, med optisk billedstabilisator, og kameraet er udstyret med Fujis Lens Modulation Optimizer, som korrigerer små optiske fejl som diffraktioner og farvebrydning.

Det er – naturligvis – trådløst med indbygget Wi-Fi for overførsel af billeder, og har både Fujis filmsimulering, filterindstillinger, manuel fokus og en D-Fn-knap, som giver dig let adgang til de mest brugte indstillinger.

Fakta (engelsk):

Kameraet er tilgængeligt i november til ca. 3.500 kr.

Les videre
Exit mobile version