annonce

Skift perspektiv på tingene

Optikker

Nikons 19 mm PC Nikkor er et usædvanligt objektiv til usædvanlige opgaver.

Foto: Nikon
annonce

Du har sikkert lagt mærke til, hvordan bygninger og træer ofte virker skrå på dine billeder. Feriebilledet af konen foran domkirken i Köln var fint og skarpt, men bygningen i baggrunden skrånende en del mod toppen af billedet. For dig, er det ikke nødvendigvis noget problem. Men for de fotografer, der tager masser af arkitekturfotos, produktbilleder og design, hvor et naturligt perspektiv er vigtigt, er objektiver som dette vigtige.

Foto: Nikon
Foto: Nikon

Det nye PC Nikkor med 19 mm-brændvidde og lysstyrke f4 kan nemlig drejes og skubbes i flere retninger for at rette skæve linjer. Sæt linsen på et Nikon D5, D500 eller Nikon-kamera, der ikke hindrer bevægelserne på tilt/shift-mekanismen, så kan du deje justeringsknapperne for at få rette linjer.

Perspektivkorrektionen er særligt anvendelig på en linse med en ekstrem billedvinkel her. 19 mm brændvidde kaldes supervidvinkel, og er meget udbredt til blandt andet landskabsfotografi. PC-objektivet forskydes 12 mm i begge retninger og vippes 7,5 grader for at rette perspektivet op, samt vinkle motivets fokusplan.

Det er tilgængeligt fra den 27. oktober til en pris, der også kan få perspektivet i synsfeltet til at vælte: ca. 31.000 kroner.

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Det bedste begynderkamera er blevet endnu bedre

Få bedre video-optagelser med en gimbal

JBL udfordrer Klipsch Reference

Microsofts halvhjertede iPad Pro-dræber fortsætter tradition og fejler

Gallapremiere på Ragnarok – se billeder og video

Sonos-chef: Undskyld!

Denne lyd kan du godt glemme med trådløse hørepropper

Lyden af BSE-10 er bedre end med nogen trådløse hørepropper.

Sonos til vrede brugere: Ro på!

Lysstærke objektiver til mellemformatkameraer

Fotoprinter for hele familien

Philips får Ambilight på alle nye TV’er

Hentet med helikopter

Smart-ur med green-kort til golfspillere

Hentet med helikopter

The Grateful Dead havde brug for et bedre PA-anlæg; løsningen blev unik.