Optikker

Nikons 19 mm PC Nikkor er et usædvanligt objektiv til usædvanlige opgaver.
Annonce
Annonce
forfatter

Du har sikkert lagt mærke til, hvordan bygninger og træer ofte virker skrå på dine billeder. Feriebilledet af konen foran domkirken i Köln var fint og skarpt, men bygningen i baggrunden skrånende en del mod toppen af billedet. For dig, er det ikke nødvendigvis noget problem. Men for de fotografer, der tager masser af arkitekturfotos, produktbilleder og design, hvor et naturligt perspektiv er vigtigt, er objektiver som dette vigtige.

Foto: Nikon
Foto: Nikon

Det nye PC Nikkor med 19 mm-brændvidde og lysstyrke f4 kan nemlig drejes og skubbes i flere retninger for at rette skæve linjer. Sæt linsen på et Nikon D5, D500 eller Nikon-kamera, der ikke hindrer bevægelserne på tilt/shift-mekanismen, så kan du deje justeringsknapperne for at få rette linjer.

Perspektivkorrektionen er særligt anvendelig på en linse med en ekstrem billedvinkel her. 19 mm brændvidde kaldes supervidvinkel, og er meget udbredt til blandt andet landskabsfotografi. PC-objektivet forskydes 12 mm i begge retninger og vippes 7,5 grader for at rette perspektivet op, samt vinkle motivets fokusplan.

Det er tilgængeligt fra den 27. oktober til en pris, der også kan få perspektivet i synsfeltet til at vælte: ca. 31.000 kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Kan det blive det næste store inden for billyd?
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Ny infotainment-skærm dækker hele instrumentbrættet.
Skal udfordre Volkswagen og Skoda.
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Dårligt batteri på Sonos Move? Nu kan du skifte det selv.
Når lanceringfesten holdes på nettet, kan man lige så godt gøre det ekstravagant.
Succesforfatteren bag “Bosch” udgiver ny serie på Netflix.
Ny infotainment-skærm dækker hele instrumentbrættet.
Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.
Samsungs nye trådløse hørepropper kommer med intelligent aktiv støjreduktion.
Ligesom sidste år kommer dette års Samsung Galaxy S-serie i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovæg kommer nok ikke ind i stuerne lige med det første, men det kan godt ske, at du får den at se i aktion alligevel!
Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.
Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.
Eksternt grafikkort giver den kompakte bærbare ekstra kræfter til spil både hjemme og ude.