NYHED

Skarpere portrætobjektiv fra Sony

Det lysstærke 135 mm f/1.8 er lavet til full-frame-kameraer.
forfatter

Sonys G Master-serie betragtes sammen med Sonys Zeiss-objektiver som de bedste full-frame-objektiver til Sonys Alpha-serie.

Det nye teleobjektiv FE 135 mm f/1.8 i G Master-serien hævdes derfor at have meget høj opløsning helt ned til f/1.8 og anvender XA (Extreme Aspherical) og Super ED linse-elementer i kombination med almindeligt ED-glas.

Hvilket ifølge Sony skal dæmpe sfærisk og aksial kromatisk aberration og give mere jævn skarphed.

(Foto: Sony)

Sony har også lagt deres Nano AR-linsebelægning på for at dæmpe strølys og ghosting, som kan ødelægge portrætter.

For netop portrætter, men også sport, rejser og bryllupper er opgaver er en lysstærk 135-millimeter perfekt til. Objektivet har også 11 blændelameller, for at bokeh (slørede baggrunde) skal bliver så blødt tegnet som muligt.

(Foto: Sony)

Objektivet, der har tretrins blændering og en funktionsknap på siden, er vejrbeskyttet og har en nærgrænse på 70 cm. Vægten er opgivet til 950 gram, længden til 12,7 cm, og det har 82 mm filterfatning.

Det har også Sonys XD-fokusmotorer, intet mindre end to for hver af de to linsegrupper – med i alt 13 linse-elementer – og autofokus skal ifølge Sony være hurtig, støjsvag og præcis.

Sony FE 135 mm f/1.8 GM kommer til salg i april. Prisen er ikke opgivet, men ender sandsynligvis i nærheden af 15.000 kroner.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.