Skarp opdatering fra Fujifilm

Med den nye opdatering til systemkameraet X-T1 får du stærkt forbedret autofokus og nye indstillinger.

Fujifilm er blandt de dygtigste i klassen til at opdatere sine kameraer til glæde for brugerne. Nu kommer en omfattende opdatering af X-T1, som er topmodellen blandt systemkameraer i X-serien.

Kameraet er et af ​​de bedste, vi har testet, og nu er det blevet endnu bedre.

Den omfattende opdatering – som kan downloades her – opgraderer kameraets autofokus. I firmware 4.00 får man op til 77 fokuspunkter at tumle med. Fotografen kan vælge størrelsen på midtpunktet og skifte til en større fokus med 3 x 3, 5 x 3 eller 5 x 5 fokuspunkter centreret i midten.

Kameraets hybride fokus kan også bruge alle 77 fokuspunkter, når man vælger zone- og  bred fokussporing. På den måde kan man følge motiver i bevægelse og få langt flere billeder i fokus end før.

Vi har faktisk prøvet fw 4.0 på et X-T1, og ikke kun er autofokus hurtigere og mere præcis, men følgefokusen fungerer forbavsende godt.

Der er ikke megen tvivl om, at kameraet er blevet meget bedre at bruge med den omfattende opdatering til fokussystemet, som har også øget følsomheden i fokussystemets fasesensorer fra 2,5 til 0,5 trin.

Der er desuden kommet ansigtsgenkendelse med øjenfokus, der kan låses på venstre eller højre øje, hvis du ikke ønsker, at kameraet skal vælge for dig.

Blandt andre opdateringer til X-T1 er automatisk skifte til makrofokus, hvilket eliminerer behovet for at slå den til og fra efter behov, glattere autofokus på videooptagelser, frit valg af alle lukketider fra 30 s til 1/32.000s lukkerhjul i T-position og lukkerindstilling på mekanisk + elektronisk.

Fuji-brugere bør for øvrigt kigge på den opdaterede objektiv-app til iOS og Android. Der finder man Fujis seneste objektiver med alle data, og man kan prøve dem i en interaktiv demo, hvor effekten af ​​at variere blænden vises på tablettens skærm.

Les videre
Exit mobile version