Sej Canon uden spejl

Den spejlløse retrodesign skjuler et ret råt udstyret systemkamera, rettet mod entusiaster, der ønsker bedre billeder.

Foto: Canon

Mange har, som vi, længe forudsagt spejlreflekskameraets død, og selv Canon har tidligere lavet spejlløse kameraer, der er mindre og lettere at håndtere end spejlreflekskameraer.

De har ikke altid været en succes, selv om vi var ganske begejstrede for EOS M3, da vi testede det i 2015.

Med EOS M5 tager Canon et skridt videre.

Foto: Canon

Indretningen med et stort håndgreb med indstillingshjul omkring udløserknappen, en (endelig!) indbygget elektronisk søger med 2,36 MP opløsning og en vipbar touchscreen med høj opløsning anbringer kameraet lige i entusiastsegmentet.

Efter billederne at dømme er der tænkt grundigt over bruvervenligheden. Med store, tydelige knapper og drejeknapper.

EOS M5 bliver en hård konkurrent til andre spejlløse kameraer i entusiastklassen, som Sony A6300 og Olympus PEN-F.

Foto: Canon

En genvejstast giver dig hurtig adgang til indstillingsmuligheder, der med et snuptag kan ændre de ønskede indstillinger (Dial Function), og kameraet har NFC, Bluetooth og WiFi ombord for nem overførsel af billeder til din mobiltelefon.

Det har også en 24 MP-billedsensor i APS-C-format (sandsynligvis den samme som i M3), med Dual Pixel-teknologi til hurtigere og mere stille autofokus, og det kommer med en kompakt zoom: 15-45 mm F3.5-6.3 IS STM.

Fem hurtige om EOS M5:

Foto: Canon

Det kan også bruge så godt som alle de over 100 andre Canon objektiver, der findes. Her er kameraet vist med 14 mm f2.8 vidvinkel fra Canons professionelle L-serie.

Samtidig med EOS M5 frigives også en ny universel Zoom, EF-M 18-150 mm F3.5-6.3 IS STM, som praktisk talt dækker, hvad der svarer til 28-240 mm. Den har indbygget STM-fokusmotor af den støjsvage slags, og bør skulle være lige så egnet til stillbilleder som til video.

Foto: Canon

Canon EOS M5 er butikkerne i november til ca. 9.000 kroner, mens EF-M 18-150 mm F3.5-6.3 IS STM vil koste ca. 4.000 kroner.

Foto: Canon
Les videre
Exit mobile version