Se Panasonics full-frame-kamera

Lumix S1R er Panasonics største kameranyhed i lang tid – i mere end én forstand.
Annonce
Annonce
forfatter

Med Nikons og Canons nylige lanceringer aner vi et tydeligt skift i fotomarkedet. Når Panasonic nu også lancerer et spejlløst full-frame systemkamera, er det mere end en trend, vi ser komme.

Full-frame-kameraer, også kaldet småbilledkameraer, bliver efter al sandsynlighed de facto-standarden for premium og high-end systemkameraer. Det betyder ikke, at APS-C eller Micro Four Thirds forsvinder, men der bliver nok færre nye modeller med disse formater i fremtiden.

(Foto: Lasse Svendsen)

Lumix S1R og S1 med henholdsvis 45 og 24 megapixel billedsensorer i 24 x 36 mm format kommer ikke i butikkerne før foråret 2019, men vi har set nærmere på en prototype af kameraet.

Det første, man lægger mærke til, er at kameraet er stort. Spejlrefleksstørrelse, faktisk. Det er større end Nikon Z7 og Canon EOS R, og væsentlig større end Sony a7R III.

Tænk Leica SL, hvad størrelsen angår.

Det samme gælder de tre annoncerede objektiver, heriblandt 24-105 mm zoomen på billederne her.

(Foto: Lasse Svendsen)

Hvis man vender kameraet rundt, kan man se, at meget af layoutet er taget fra Lumix G9. Hvilket er en god ting. En stor statusskærm øverst på toppen gør, at man kan slukke for skærmen på bagsiden, spare strøm og stadig se de indstillinger, man har valgt.

Hvidbalance, ISO og eksponeringskompensation er placeret på linje ved udløseren, hvor også on/off-knappen sidder.

(Foto: Lasse Svendsen)

Foran, mellem det store håndgreb og Leica-bajonetten, sidder der to programmérbare knapper, og de fleste af knapperne på bagsiden kan også programmeres, så vidt vi forstår.

Et indstillingshjul er placeret på toppen, men der er også placeret et ved skærmen, flankeret af en joystick-knap til f.eks. at vælge fokuspunkt i søgeren.

Q-knappen aktiverer en skærmmenu med de mest almindeligt anvendte indstillinger, men menuen bliver sandsynligvis også programmérbar.

Bemærk i øvrigt, at optageknappen til video er placeret helt ind til det store søgerokular.

(Foto: Lasse Svendsen)

Til venstre for søgeren sidder programhjulet med bl.a. tre hukommelser til indstillinger, valg af skudtakt, selvudløser – og en låseknap til omskifterne.

Knapper, hjul, greb og stik som dem til vertikalgreb, HDMI og USB ændrer sig næppe, før kameraet kommer i butikkerne, men alt det indeni er stadig under testning frem til foråret, hvor vi også får flere tekniske specifikationer.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Nu kommer der endelig en Hegel-forstærker til vinylentusiaster.
Den har været 40 år undervejs.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.