annonce

Samlerobjekt fra Leica

Systemkamera

Hvis du er villig til at give alt for et Leica med nopret rødt gummiovertræk, er det nu du skal handle, for der laves kun få af dem.

Foto: Leica
annonce

Jeg har ofte spekuleret på, hvor mange af de utallige specialudgaver af Leicas kameraer, der faktisk bruges af ejerne. En gennemtrawling af nettets Leica-annoncer giver det indtryk, at disse limited edition-modeller aldrig har været brugt. Eller at ejeren allerhøjest har prøvet kameraet for derpå at lægge det tilbage i kassen.

Så jeg undrer mig over, hvad meningen er?

Som dette her: Endnu en specialudgave, baseret på Leica M-P og leveres med en Leica Summilux-M 35 mm F1.4 ASPH, og designet (eller velsignet?) af kunstneren Rolf Sachs. Kun 79 sæt vil blive fremstillet, og de kan udelukkende købes i udvalgte Leica Stores fra november 2016.

Foto: Leica
Foto: Leica

Den røde gummioverflade har Sachs hentet på bordtenninsbat. For at skabe en helt ny brugerfornemmelse, er den noprede bagside vendt udad. Som Leica siger.

Markeringer og graveringer er også røde, men ellers er kameraet identisk med et normalt M-P.

Rolf Sachs-udgaven kommer i en sort boks, indeholdende kamerahuset, 35 mm objektiv, bæresele, samt den Leica SF 40-flash, der ses på billedet herover. I boksen er der også en specialbørste til rengøring af den noprede overflade.

Rolf Sachs er oprindelig fra Schweiz, og er bedst kendt som fotograf, billedhugger og har arbejdet med såkaldt set-design og installationer. Flere af hans fotoprojekter kan ses på “Camera in Motion: From Chur to Tirano,” taget med Leica S og udstillet i Salzburg og Wetzlar.

annonce
Foto: Leica
Foto: Leica

Hvis du ikke kan leve uden at have Rolf Sachs-udgaven stående på hylden ved siden af safari-modellen, skal du denne gang af med 120.000 kroner.

annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Gallapremiere på Ragnarok – se billeder og video

Sonos-chef: Undskyld!

Denne lyd kan du godt glemme med trådløse hørepropper

Sonos til vrede brugere: Ro på!

Lysstærke objektiver til mellemformatkameraer

Fotoprinter for hele familien

Philips får Ambilight på alle nye TV’er

Flere modeller får desuden lyd fra Bowers & Wilkins.

Hentet med helikopter

Smart-ur med green-kort til golfspillere

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Nye super-grafikkort til sommer. Har Nvidia et nyt kort i ærmet til at modstå AMD?

Nu kommer OLED gaming-skærmene

Begynd nedtællingen: Nu kommer Disney+ til Danmark!

Nu kommer OLED gaming-skærmene

Spilbranchen blæser indbrænding en lang march, når flere producenter lancerer 55 tommers OLED-skærme i 2020.