Systemkamera

Hvis du er villig til at give alt for et Leica med nopret rødt gummiovertræk, er det nu du skal handle, for der laves kun få af dem.
forfatter

Jeg har ofte spekuleret på, hvor mange af de utallige specialudgaver af Leicas kameraer, der faktisk bruges af ejerne. En gennemtrawling af nettets Leica-annoncer giver det indtryk, at disse limited edition-modeller aldrig har været brugt. Eller at ejeren allerhøjest har prøvet kameraet for derpå at lægge det tilbage i kassen.

Så jeg undrer mig over, hvad meningen er?

Som dette her: Endnu en specialudgave, baseret på Leica M-P og leveres med en Leica Summilux-M 35 mm F1.4 ASPH, og designet (eller velsignet?) af kunstneren Rolf Sachs. Kun 79 sæt vil blive fremstillet, og de kan udelukkende købes i udvalgte Leica Stores fra november 2016.

Foto: Leica
Foto: Leica

Den røde gummioverflade har Sachs hentet på bordtenninsbat. For at skabe en helt ny brugerfornemmelse, er den noprede bagside vendt udad. Som Leica siger.

Markeringer og graveringer er også røde, men ellers er kameraet identisk med et normalt M-P.

Rolf Sachs-udgaven kommer i en sort boks, indeholdende kamerahuset, 35 mm objektiv, bæresele, samt den Leica SF 40-flash, der ses på billedet herover. I boksen er der også en specialbørste til rengøring af den noprede overflade.

Rolf Sachs er oprindelig fra Schweiz, og er bedst kendt som fotograf, billedhugger og har arbejdet med såkaldt set-design og installationer. Flere af hans fotoprojekter kan ses på “Camera in Motion: From Chur to Tirano,” taget med Leica S og udstillet i Salzburg og Wetzlar.

Annonce
Foto: Leica
Foto: Leica

Hvis du ikke kan leve uden at have Rolf Sachs-udgaven stående på hylden ved siden af safari-modellen, skal du denne gang af med 120.000 kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også