Råt fullframe kamera

Sony Alpha 99 udfordrer Canon og Nikons fullframe kameraer, med hurtig skudtakt og 24 megapixels i et vejrtæt hus med OLED-søger.

Sonys serie med Alpha spejlreflekser er stille men sikkert gået væk fra den traditionelle måde at lave kameraer på. De kommer nu med fastlåst spejl i stedet for vippespejlet, som definerer spejlreflekskameraer.

Alpha 99 er det første af sin art med Translucent Mirror Technology, som også er et fullframe kamera. Fullframe defineres af, at billedsensoren er lige så stor som på traditionel 135-film eller 35 mm film, som det også kaldes. Altså 24 x 36 mm.

Og den naturlige efterfølger til Sonys fullframe modeller, Alpha 900 og 850.Fordelen ved fullframe er muligheden for at sprede flere lyssensorer på en større flade uden at risikere billedstøj, i samme grad som på mindre billedsensorer, men med tilsvarende mange megapixels.

Og så beholder man billedvinklen, som for eksempel et 24mm vidvinkelobjektiv har.

Kameraet er rettet mod professionelle og er både vejrsikret mod regn og skidt og bygget på et magnesiumchassis.

To mikrofoner sørger for stereolyd på video, som her optages i full 1080p HD-format, med 50 og 25p billedfrekvens.Alpha 99 har ikke bare fået ny billedsensor og processor i et hus bygget til at kunne klare lidt hårdhændet behandling, det er også bygget til at være hurtigt. Det har fået både fase- og kontrastbaseret autofokus med 19 fokuspunkter, hvor 11 er krydsbaserede og derfor mere præcise i svagt lys. Sammen med 102-punkts fasebaseret autofokus skal kameraet kunne tackle de fleste lyssituationer.Sony introducerede OLED-søger i NEX-7 og A77, og A99 har også fået tilsvarende søger i stedet for optisk søger. OLED er LCD overlegen på farvegengivelse og kontrast og mere fleksibel under forskellige lysforhold end optiske søgere.Skudhastigheden er opgivet til op til 6bps i full opløsning, eller 10 bps i telezoommodus, mens maksimal ISO-følsomhed er 25600 og laveste 50 ISO.

Lyd & Billede/GEAR har for tiden et A99 på prøve og vil rapportere vore indtryk på lydogbillede.dk i nær fremtid.

A99 er ikke til salg før november 2012, og kamerahuset vil koster 20.000 kroner. Og bliver dermed det billigste, letteste (733 gram) og mindste fullframe systemkamera på markedet, sammenlignet med Canon EOS 5D III og Nikon D800.

Fra pressemeddelelsen:

Les videre
Exit mobile version