Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Prof-lyd på HD-video

Dagens systemkameraer leverer flot HD-video, men lydkvaliteten er det værre med. Her er en smart løsning fra Olympus.

Skrevet af / 17/10/2012 - 10:54
Prof-lyd på HD-video

Skuffelsen er stor, når man tilslutter kameraet til tv´et, bare for at opdage, at lyden ikke kan leve op til kvaliteten på billedet. Løsningen er separat mikrofon til nogle hundrede kroner, som sættes i blitzskoen og tilsluttes kameraet.

Men hvad hvis man stiller endnu større krav til lydkvalitet, for eksempel når man skal optage musik? Da kan Olympus´ digitale stereooptager LS-100 være en vej at gå.LS-100 er storebror til den kritikerroste LS-10 og har to mikrofoner, som optager lyd i PCM-format (samme som CD), og i fuld båndbredde op til 140 dB lydtryk.

Optageren kan kobles til et kamera, som Olympus OM-D E-M5 på billedet her, og monteres i et eget beslag eller direkte på kameraet. Den har balancerede lydudgange med XLR/phone-stik integreret.

Så kan man optage stereolyd i 24-bit/96kHz kvalitet, i flere spor hvis man vil, og redigere optagelserne i Magix Video Deluxe 2013. Et anbefalelsesværdigt program, som også understøtter AVCHD-videoformatet, multicamsynk og progressiv video.

LS-100 kan naturligvis benyttes med alle systemkameraer, som har en mikrofonindgang, og synkronisere med videooptagelserne i en række videoredigeringsprogrammer. Den har også hovedtelefonudgang, således at man kan høre optagelsen live.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Denne 6K-skærm savler vi over!

Kompakt kamera til vlogging

Leica Q3 med triple resolution

Fuji-kamera tilføjer videoblogging

Canon sænker prisen med EOS R100

Kompakt kamera til bloggere

Scroll to Top