TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Prof-lyd på HD-video

Dagens systemkameraer leverer flot HD-video, men lydkvaliteten er det værre med. Her er en smart løsning fra Olympus.

forfatter
Publiceret 17/10/2012 - 10:54

Skuffelsen er stor, når man tilslutter kameraet til tv´et, bare for at opdage, at lyden ikke kan leve op til kvaliteten på billedet. Løsningen er separat mikrofon til nogle hundrede kroner, som sættes i blitzskoen og tilsluttes kameraet.

Men hvad hvis man stiller endnu større krav til lydkvalitet, for eksempel når man skal optage musik? Da kan Olympus´ digitale stereooptager LS-100 være en vej at gå.LS-100 er storebror til den kritikerroste LS-10 og har to mikrofoner, som optager lyd i PCM-format (samme som CD), og i fuld båndbredde op til 140 dB lydtryk.

Optageren kan kobles til et kamera, som Olympus OM-D E-M5 på billedet her, og monteres i et eget beslag eller direkte på kameraet. Den har balancerede lydudgange med XLR/phone-stik integreret.

Så kan man optage stereolyd i 24-bit/96kHz kvalitet, i flere spor hvis man vil, og redigere optagelserne i Magix Video Deluxe 2013. Et anbefalelsesværdigt program, som også understøtter AVCHD-videoformatet, multicamsynk og progressiv video.

LS-100 kan naturligvis benyttes med alle systemkameraer, som har en mikrofonindgang, og synkronisere med videooptagelserne i en række videoredigeringsprogrammer. Den har også hovedtelefonudgang, således at man kan høre optagelsen live.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend