TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Prisrimelige optikker fra Sony

Fuldformatkameraer koster mere, men disse linser til Sonys kameraer er til gengæld relativt billige.

Med en aggressiv satsning på systemkameraer med fuldformatsensor – 24 x 36 mm, svarende til 35 mm filmformat – har Sony opnået både en respektabel markedsandel – og respekt hos konkurrenterne.

De har flere fuldformatkameraer på markedet end Canon og Nikon, men langt færre objektiver til dem. Derfor er det glædeligt at se, at de langsomt, men sikkert frigiver nye objektiver til E-fatningen, som alfa 7-serien bruger.

De to nye objektiver er en FE 70-300 mm blænde 4.5-5.6 G OSS telezoom og en kompakt 50 mm F1.8.

Foto: Sony
Foto: Sony

Som billedet afslører, har 70-300-zoom optisk billedstabilisering indbygget og en programmerbar funktionsknap på siden. Lysstyrken er måske ikke direkte imponerende, men det optiske design er overdådigt med fire asfæriske linseelementer, to ED (Extra-low Dispersion) elementer og Nano AR-lag for minimal sfærisk og kromatisk aberration.

Foto: Sony
Foto: Sony

Den kompakte og lyse 50’er virker meget interessant, især da prisen er opgivet til EUR 325 (ca. 2.500 kroner). Med cirkulære blændelameller og blænde 1.8 bør den lave fine diffuse baggrunde, der egner sig til portrætter.

Begge objektiver vil være tilgængelige i april, og telezoomen vil lande på EUR 1.550 – eller ca. 11.600 kroner.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.