Nyhed

Passer til Sonys full-frame-kameraer

Tamrons 28-200 mm er den eneste zoom, du har brug for i din ferie.
forfatter

De skabte allround-zoomen for længe siden, dengang alle kameraer var analoge. Siden da har de lavet alt-i-en-zooms kontinuerligt, og her er den allernyeste.

Tamron 28-200 mm f/2.8‐5.6 Di III RXD dækker et bredt område fra landskab til sport og er egentlig perfekt til rejser og ferier.

(Foto: Tamron)

Objektivet er relativt kompakt og let, og har 67 mm filterfatning og f/2.8 som største blændeåbning. Nærgrænsen på 28 mm er kun 19 cm, og 80 cm på 200 mm, så her kan du komme temmelig tæt på motivet, hvis du vil.

Zoomen er tilpasset Sonys spejlløse full-frame systemkameraer, såsom a7 III og a7R IV, og understøtter manuel overstyring af autofokus på objektivet.

Tamron 28-200 mm f/2.8-5.6 Di III RXD – på 28 mm. (Foto: Tamron)
Tamron 28-200 mm f/2.8-5.6 Di III RXD – på 200 mm. (Foto: Tamron)

Den har også Tamrons hybride RXD-fokusmotor, som er hurtig og støjsvag nok til, at man kan bruge autofokus på video-optagelser uden generende motorstøj.

Desuden har Tamron korrigeret for kromatisk aberration, fortegning og ghosting ved hjælp af asfæriske, hybride asfæriske og XLD linse-elementer (Extra Low Dispersion). Objektivet er fugtbestandigt, og frontlinsen har en belægning, der forhindrer vand og snavs i at klæbe sig fast.

Tamron-zoomen bliver tilgængelig i juli til 5.899 kroner.

(Foto: Tamron)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.