Nyhed

Panasonic Lumix S 85 mm f/1.8

S 85 mm f/1.8 er det første af fem lysstærke objektiver.
forfatter

En af ulemperne ved at vælge full-frame-kameraer er, at lysstærke objektiver kan være ret store og tunge.

Hvis man stiller et Sony a7 III ved siden af et Fujifilm X-T4, er der ikke så stor forskel i størrelsen mellem de to kameraer. Men hvis man sætter et lysstærkt objektiv som FE 85 mm f/1.8 på Sony-kameraet og et tilsvarende på X-T4 (XF 56 f/1.2), bliver Sony-kombinationen væsentlig større.

(Foto: Panasonic)

I den forstand kom Panasonic skævt fra start efter manges mening, da de lancerede deres nye spejlløse full-frame kamerasystem med L-fatning, som det kaldes.

Kameraerne, såsom Lumix S1R og S1H, er meget større end Canons, Nikons og Sonys tilsvarende, men med det nyligt lancerede Lumix S5 formåede Panasonic at formindske volumen betragteligt, og sammen med det nye Lumix S 85 mm f/1.8 får man endelig en kompakt full-frame kamerapakke med et lysstærkt portrætobjektiv.

(Foto: Panasonic)

Og ikke nok med det. Panasonic har fire objektiver i samme serie, alle med lysstyrke f/1.8, på bedding for de kommende måneder. De fire andre objektiver er lige så store som Lumix S 85 mm f/1.8, de har alle samme filterfatning, og de bliver heller ikke dyre.

(Foto: Panasonic)

Hvis man kigger nøje på billedet ovenfor, kan man se, at det ene objektiv endnu ikke har fået nogen opgivet brændvidde; det er sandsynligvis en 20 mm f/1.8. De andre er 24 mm f/1.8, 35 mm f/1.8, 50 mm f/1.8 og det netop lancerede Lumix S 85 mm f/1.8.

Sidstnævnte er 82 mm langt, vejer kun 355 gram og har 67 mm filterfatning. Det er vejrbestandigt og leveres med modlysblænde, og nærgrænsen er opgivet til 80 cm.

(Foto: Panasonic)

Panasonic afslører også to nye zoomobjektiver. En telezoom – Lumix S 70-300 f/4.5-5.6 – som forhåbentlig vil få følgeskab af en lysstærk vidvinkelzoom i nær fremtid.

Prisen for Panasonic Lumix S 85 mm f/1.8 bliver 5.290 kroner, og objektivet vil være i butikkerne til december.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.