Nyhed

Panasonic Lumix BGH1 videokamera

Perfekt til droner eller til brug i studiet.
forfatter

Måske har der ikke været så meget at vælge imellem i segmentet mellem GoPro-kameraer og Canons, Sonys og Panasonics professionelle kameraer til videobrug. I så fald burde dette kamera kunne fylde hullet.

Panasonic Lumix BGH1 måler under 10 cm på alle ledder og vejer godt 500 gram plus objektiv. Det er med andre ord lille nok til at kunne bruges mange steder. Droner er én mulighed, men man kan også koble op til 12 styk sammen, styre dem centralt og streame optagelser live.

(Foto: Panasonic)

Indeni sidder der en 10,2 megapixel billedsensor i Micro Four Thirds-format, som har op til 51.200 ISO-følsomhed og 13 trins dynamisk omfang med V-Log L, og det kan optage 4:2:0 10 bit C4K med 50 fps på op til to SD-hukommelseskort eller sende C4K 4:2:2 10 bit ud via HDMI til en ekstern optager.

Panasonic Lumix DC-GH5S Panasonic Lumix GH5S er et unikt systemkamera med rendyrkede egenskaber til professionel video.

Lumix BGH1 har samme Dual Native ISO-teknologi, som Panasonic bruger på deres professionelle kameraer i VariCam-serien, der bruger to forskellige ISO-værdier for at reducere støj.

Det understøtter også gammakurver, der passer til ITU-R BT.2100, det har Hybrid Log Gamma (HLG) tilgængeligt i menuen under Photo Style, og det kan skyde Cinema 4K eller 4K HEVC/H.265 med HLG med reduceret bit-rate.

(Foto: Panasonic)

Kameraet har variabel frame-rate – op til 2340 fps i Full HD – og det har deep learning-teknologi, der kan genkende objekter som dyr og  mennesker, især ansigter, øjne og krop, for mere præcis autofokus under optagelse.

Panasonic Lumix BGH1 er prissat til 17.990 kroner.

Fra pressemeddelelsen:

• Supporting anamorphic lens (4:3)
• Tally lamps (front 1 and rear 1), a network connection lamp
• Φ3.5 Audio (in/out) jack compatible with XLR microphone DMW-XLR1 (sold separately)
• Generic remote control unit φ2.5mm
• 2.4GHz Wi-Fi connectivity and Bluetooth 4.2 (BLE)
• Bundled accessories including a Cable lock band, AC adapter and AC cable
• Remote camera control using application software (LUMIX Tether for
• Multicam and LUMIX Sync)
• Tethered photo shooting with LUMIX Tether for Multicam software
• A SDK (Software Development Kit) for camera control via USB will be provided for free.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.