TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Panasonic Leica DG 9 mm F1.7 ASPH

Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.

forfatter
Publiceret 18/05/2022 - 19:50

Det er så lille og let, at det næsten ikke er til at tro, at de har formået at gøre det så bredvinklet og samtidig så lysstærkt.

Panasonic Leica DG 9 mm F1.7 ASPH svarer til en 18 mm vidvinkel – 100 grader – og er tilpasset Micro Four Thirds-kameraer fra Panasonic og Olympus. Det lille objektiv har hele 12 linse-elementer indeni, 240 fps autofokus og syv blændelameller.

Blandt linse-elementerne, der er opdelt i ni grupper, er der to asfæriske, to ED-elementer og et såkaldt Ultra High Refractive Index-element (UHR).

GH6 H X09 top K
Panasonic Lumix DC-GH6 med Panasonic Leica DG 9 mm F1.7. (Foto: Panasonic)

Objektivet, som har en nærgrænse på 9,5 cm (0,25x forstørrelse), har også to fokusindstillinger for manuel fokus: Lineær og ikke lineær, hvor sidstnævnte fokuserer hurtigere, hvis man drejer fokusringen hurtigere.

Panasonic Leica DG 9 mm F1.7 ASPH måler beskedne 52 mm i længden, og diameteren er opgivet til 61 mm, mens filterfatningen er 55 mm. Vægten er kun 130 gram, og prisen er opgivet til 3.990 kroner.

Læs også Ekstremt skarp zoom Panasonics lysstærke Leica-zoom er den eneste af sin slags med disse egenskaber.
Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Telezoom til Leica SL Relativt prisvenlig zoom til naturfotografer.
lbpluss
Drone til Reels-videoer En lille detalje gør, at DJI Mini 3 skiller sig ud fra andre droner.
lbpluss
Dette objektiv giver ægte biograffilm Hvordan får Hollywood-film det dramatiske og cinematografiske udseende? Svaret ligger i anamorfiske objektiver. Dette fra Sirui kan mange desuden få råd til.
lbpluss
Lysstærkt portrætobjektiv til Fujifilm Samyang præsenterer det objektiv, Fujifilm mangler.
lbpluss
Glimrende videokamera til proffer Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 er et fabelagtigt kamera for seriøse filmskabere. Men er det ikke lidt for tæt på storebror – også i pris?
Følg Lyd & Billede