Olympus stopper kameraproduktionen

84 års historie er slut.
forfatter

Efter tre år med forholdsvis markante tab har Olympus besluttet at sælge deres kameradivision. I en meddelelse til Tokyo-børsen siger Olympus’ præsident, Yasuo Takeuchi, at kameradivisionen sælges i sin helhed til Japan Industrial Partners, Inc. (JIP), som i sin tid også købte Vaio PC-divisionen af Sony.

Olympus startede for 84 år siden med produktionen af kameraer og Zuiko-objektiver, og er kendt for deres banebrydende OM-systemkameraer, halvformatkameraerne under navnet PEN og de senere år også de rigtig gode digitalkameraer – og objektiver –  i Micro Four Thirds-formatet, som Olympus har udviklet i samarbejde med Panasonic.

Hvad der fremover skal ske med Olympus’ kameraer og Zuiko-objektiver er usikkert, men JIP opretter et nyt firma kaldet NewCo, som har til hensigt at videreudvikle og producere Olympus-kameraer og -objektiver.

Aftalen mellem Olympus Corp. og JIP skal underskrives den 30. september, og overførelsen af kameradivisionen til JIP skal fuldføres inden den 31. december 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også