TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Old School fra FujiFilm

FujiFilm X-E1 er et af årets fedeste kameraer. Ingen tvivl. Retro-look kombineret med rå billedsensor og OLED-søger. Knus sparebøssen!

forfatter
Publiceret 10/09/2012 - 09:52

Da FujiFilm X-E1 er baseret på den større og dyrere X-Pro1, har vi ingen grund til at tvivle på billedkvaliteten. De deler nemlig billedsensor, billedprocessor og bruger den samme Fujinon optik, som holder høj standard, både mekanisk og optisk.Kamerahuset, som leveres i sort eller sølv, er over 20 procent mindre – 129 x 75 x 38 mm – end X-Pro1 og vejer 350 gram. Bare huset vil koste 900 Euro – cirka 8.000 kroner – et X-E1 i kombination med en ny Fujinon 8-55mm f2.8-4.0 med optisk billedstabilisator – som vist på billedet ovenover – vil koste 1.300 Euro – cirka 11.500 kroner.Fotografen får fuld kontrol over alle funktioner, de fleste placeret på knapper og rat, resten i skærmmenuen.

Billedsensoren er den samme 16 megapixels APS-C CMOS billedsensor, som Fuji kalder X-Trans. Den er unik, fordi den har RGB-sensorerne placeret i et næsten tilfældigt mønster, som gør det muligt at omgå lavpassfilteret andre billedsensorer skal have. Og således opnå bedre detaljeskarphed.Kameraet har ikke X-Pro1´s unikke hybridsøger, der er erstattet med en stor OLED-søger, som vist på billedet ovenover. Det tror jeg er en smart ting. De fleste er vant til elektroniske søgere og skærme, og det vil føles naturligt for mange fotografer. Resten vil nok vende sig til søgeren, en OLED-søger er nemlig meget skarpere og har bedre farvegengivelse og kontrast end en LCD-søger.

OLED-søgeren har høj opløsning på 2,36 megapixels, og Fuji bruger to glaslinser og et dobbelt asfærisk linseelement i søgeren, noget som lover godt for kvaliteten på søgerbilledet.Fuji lover lynhurtig autofokus med 0,1 sekunds fokushastighed, som lover godt, da vi fandt autofokusen på X-pro1 mangelfuld, da vi testede kameraet. Det er delvist rettet op i senere opdateringer af firmwaren til kameraet.

Programmerbare knapper, 1080/24fps HD-video, indbygget blitz, ISO der kan udvides (100-25600) og integreret råfilkonverter er bare noget af indholdet på den righoldige udstyrsliste.FujiFilm X-E1 er det andet kompakte systemkamera fra den kant, og det er tydeligt, at der satses på både små og store kameraer i X-segmentet, rettet mod krævende fotografer.

Med Fujinon 18-55mm f2.8-4.0 er udvalget af objektiver til X-systemet oppe på fire, og en 14mm f2.8 er allerede annonceret til efteråret. Men Fuji siger, at antallet af objektiver skal op på 10 styk, tidligt i 2013.

Så det er åbenbart, at der satses på systemkameraer hos FujiFilm (måske på tide at droppe film i navnet…), og X-E1 er bestemt et kamera, som er kapabel til at skræmme konkurrenterne og glæde kræsne fotografer.

X-E1 fakta:
 16.3 MP APS-C X-Trans CMOS billedsensor
 EXR Processor Pro billedprocessor
 FUJIFILM X mount (Til Fujinon XF optik)
 Højopløst 2.36 MP OLED-søger
 2.8″ (460K punkter) LCD-skærm
 Integreret blitz og TTL blitzsko
 ISO 200 –6400,, kan udvides til 100, 12800, 25600 ISO
 0.05s udløserforsinkelse
 Q-knap for primærindstillinger på skærm
 Integreret råfilkonverter
 Filmsimulering: Velvia, Astia, Provia, monokrom, Sepia, PRO Neg Std og PRO Neg Hi
 Multieksponering og panoramabilleder
 Auto Bracketing  (AE/ISO/DR og FS)
 Full 1080/24fps HD-video
 Indgang for mikrofon og kabeludløser
 Cirka 350 eksponeringer per opladning

Læs mere om X-E1 og se video her.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
GH6: Vildt videokamera der også tager stillbilleder Endelig har GH5 fået en afløser. Panasonic Lumix GH6 er et toptrimmet videokamera i stillbilledforklædning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend