TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Og det bruger ikke film

Nikon Z fc er mere kompetent, end det måske ser ud til.

forfatter
Publiceret 29/06/2021 - 15:21

Man behøver ikke at være særlig nostalgisk anlagt for at føle sig tiltrukket af Nikon Z fc. Man behøver ikke engang at have ejet et Nikon FM, FA eller FE for at kunne lide retro-designet. Det er nok, at man kan lide den klassiske formfaktor.

Som mange helt klart kan. Se bare den succes, Fujifilm har haft med deres kameraer i X-serien, hvor retro-designet er meget gennemført.

 

Ligesom Fujis kameraer er Z fc også et systemkamera med en billedsensor i APS-C-format. Her er den på 21 megapixel, og der er ingen tvivl om, at Z fc trods udseendet teknisk set er meget lig Nikon Z50. De deler samme billedsensor og Expeed 6-processor, men betjeningen er noget anderledes.

Læs også Superbt allround-kamera Med det vellykkede Z50 viser Nikon, hvorfor alle ikke har brug for et professionelt kamera.

De analoge indstillingshjul er hentet fra Nikons kameradesign fra 1960’erne, der blev gentaget på Nikon Df, som var Nikons tidligere forsøg på at lave et retro-inspireret kamera, engang for længe siden.

Med Z fc får man en skudtakt på 11 fps med autofokus; 9 fps, hvis man vælger 14 bit billedfiler. På bagsiden har kameraet en 2,36 megapixel OLED-søger og en 7,6 cm vendbar touch-skærm, og som man kan se af billederne, er opsætningen en blanding af knapper og indstillingshjul – og et lille vindue, der viser blændeværdien.

Nikon Z fc kan fås med en kompakt Z 38 mm f/2.8 i sølvgrå til 9.995 kroner eller med en 16-50 mm f/3.5-6.3 til 9.245 kroner. Det kan også fås med en 50-250 mm f/4.5-6.3 til 11.095 kroner. Alene koster kamerahuset 7.995 kroner, og det hele er tilgængeligt den 28. juli.

fzc fza fzb fzd
<
>

 

 

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
GH6: Vildt videokamera der også tager stillbilleder Endelig har GH5 fået en afløser. Panasonic Lumix GH6 er et toptrimmet videokamera i stillbilledforklædning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend