Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Og det bruger ikke film

Nikon Z fc er mere kompetent, end det måske ser ud til.

Skrevet af / 29/06/2021 - 15:21
Og det bruger ikke film

Man behøver ikke at være særlig nostalgisk anlagt for at føle sig tiltrukket af Nikon Z fc. Man behøver ikke engang at have ejet et Nikon FM, FA eller FE for at kunne lide retro-designet. Det er nok, at man kan lide den klassiske formfaktor.

Som mange helt klart kan. Se bare den succes, Fujifilm har haft med deres kameraer i X-serien, hvor retro-designet er meget gennemført.

 

Ligesom Fujis kameraer er Z fc også et systemkamera med en billedsensor i APS-C-format. Her er den på 21 megapixel, og der er ingen tvivl om, at Z fc trods udseendet teknisk set er meget lig Nikon Z50. De deler samme billedsensor og Expeed 6-processor, men betjeningen er noget anderledes.

Læs også Superbt allround-kamera Med det vellykkede Z50 viser Nikon, hvorfor alle ikke har brug for et professionelt kamera.

De analoge indstillingshjul er hentet fra Nikons kameradesign fra 1960’erne, der blev gentaget på Nikon Df, som var Nikons tidligere forsøg på at lave et retro-inspireret kamera, engang for længe siden.

Med Z fc får man en skudtakt på 11 fps med autofokus; 9 fps, hvis man vælger 14 bit billedfiler. På bagsiden har kameraet en 2,36 megapixel OLED-søger og en 7,6 cm vendbar touch-skærm, og som man kan se af billederne, er opsætningen en blanding af knapper og indstillingshjul – og et lille vindue, der viser blændeværdien.

Nikon Z fc kan fås med en kompakt Z 38 mm f/2.8 i sølvgrå til 9.995 kroner eller med en 16-50 mm f/3.5-6.3 til 9.245 kroner. Det kan også fås med en 50-250 mm f/4.5-6.3 til 11.095 kroner. Alene koster kamerahuset 7.995 kroner, og det hele er tilgængeligt den 28. juli.

fzc fza fzb fzd
<
>

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

DJI giver manuelle objektiver autofokus

Prof-video på iPhone

Lysstærk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Flyv drone med stick og goggles

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

0
Lyd & Billede
Scroll to Top