TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nyt semiprofessionelt videokamera

Det nye AG-AF101A fra Panasonic bruger Micro 4/3” sensor og progressivt optagelse i Full HD og 10-bits 4:2:2 livestreaming via SDI-udgang.

forfatter
Publiceret 09/11/2012 - 14:19

TV- og filmfotografer, som ønsker en billigere måde at opnå professionel kvalitet, kan glæde sig til det nye AG-AF101A-kamera fra Panasonic. Kameraet har været udviklet over lang tid og allerede i slutningen af 2010 kom de første anmeldelser af prototyper. Selv om kameraet da bare var 75 procent færdig blæste det filmfotografer overende, som mente, det redefinerede ydelse i forhold til sin pris på 48.000 kroner uden optik. Nej, vi sagde ikke at kameraet var billigt, men når tilsvarende konkurrenter har været kendt for at koste op mod det dobbelte, er det et meget spændende kamera.

Micro 4/3”
Det nye AG-AF101A-kamerahus, som lanceres i november, lagrer video på hukommelseskort. Vi taler om et semiprofessionelt kamera, som filmer i HD-kvalitet med Micro 4/3” sensor til udskiftelig optik. På samme måde som for andre modeller i serien, kan AG-AF101A-serien bruge en række forskellige objektiver, inkluderet Micro 4/3”-kompatible DSLR-objektiv (Digital Single Lens Reflex) og filmobjektiv med et stativbeslag. AG-AF101A-serien har balancerede stereo XLR-lydterminaler til lydoptagelse og flere funktioner for professionelt brug.

Optagemodi
Professionel optagemodus har Panasonic kaldt PH, som giver 1080p med 24 billeder i sekundet (1080p/25fps). Dette med gennemsnitlig 21 Mbps og maksimalt 24 Mbps. Alternativt kan du vælge PS-modus, som bruger AVCHD version 2.0 (AVCHD Progressive), som støtter full HD-optagelse med 50 billeder i sekundet (PAL) eller 59,94 billeder i sekundet (NTSC). Da med gennemsnitlig datamængde 25 Mbps, maksimalt 28 Mbps. Lidt højere datamængde altså, men da billeder pr. sekund mere end fordobles, indebærer det en højere kompression og dermed et noget degraderet billede i forhold til PH-modus. Om du kan se det er en helt anden sag, eftersom AVCHD-koden er så effektiv. Enten du filmer i PS- eller PH-modus, støttes ukomprimeret 16-bit PCM lydoptagelse i to kanaler.

Dybe farver
AG-AF101A-serien kan udsende HD-signaler i 10-bits 4:2:1-kvalitet for ekstra farvedybde via kameraets digitale SDI-videoudgang, til eksterne enheder som for eksempel Panasonics egen videooptager AG-HPD24. Optagere, som optager på P2-lagringskort, synkroniserer også Start/Stop for indspilning med AG-AF101A-seriens REC Start/Sotp. Smart med produkter, der taler sammen!

Udvidet fokus
AG-AF101A-serien har en funktion til udvidet fokus, som forstørrer det fokuserede centrum af billedet samt sikkerhedszonemærker for 2.39:1 (cinemascope-format).

AG-AF101A-serien vises første gang frem 14. november på udstillingen International Broadcast Equipment Exihibition 2012 ”Inter BEE 2012” i Chiba i Japan.

Pris: 48.000 kr. uden optik.

www.panasonic.dk

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend