Nyhed

Nikon Z5 med ny 24-50 mm zoom

Z5 er Nikons billigste allroundkamera med fuldformat.
forfatter

Selv om kameraet er lille, er det ganske veludstyret med en ny 24 megapixels fuldformat billedsensor, to kortpladser, 4K-video og et nyt batteri med bedre kapacitet.

Nikon Z5 lander under Z6 og Z7 i rækken af Nikons spejlløse fuldformatkameraer og vil blive solgt i tre forskellige sæt – kit – i løbet af sensommeren 2020.

Det er veludstyret, men alligevel lidt enklere end et Z6. Skærmen på toppen er bl.a. fjernet, og programhjulet er placeret lidt til højre for søgeren med 3,69 megapixels opløsning.

Kameraet har pegeskærm og indbygget femaksers billedstabilisator, hvilket gør det velegnet som videokamera. Der er dog den ulempe, at man på 4K-video får kraftig 1,7 x beskæring, der gør det vanskeligt at få ordentlig vidvinkel på video i 4K.

Bl.a. bliver den nye Nikkor Z 24-50mm f4-6,63 en 41-85 mm.

Z5 kan leveres i kit med den nye kompakte zoom, som trækkes sammen, når kameraet ikke er i brug. Zoomen har 52 mm filterfatning, 35 cm nærgrænse og programmerbar kontrolring.

Derudover har kameraet autofokus med øje-, ansigts-, og dyreregistrering, 273 fokuspunkter og plads til to SDXC-hukommelseskort med den hurtigere UHS-II-standard. Kameraet, som har HDMI- og USB-tilslutning, kan lades via USB eller bruges med laderen tilsluttet.

Det kan også styres med Nikons Snapbridge-app, det har indbygget Wi-Fi og Bluetooth, og det kan bruges vertikaldelt, som vist på billedet, og med ekstra batteri.

Kameraet vil koste ca. 16.000 kroner med 24-50 mm f4-6,3, som vist på billederne.

Nikon lancerer samtidig to telekonvertere: en TC-1.4X med 1,4 x forstørrelse til knap 5.000 kroner og en TC-2.0X med to gange forstørrelse til godt 5.000 kroner.

De meddeler desuden, at en Nikkor Z 14-24 f2.8 vil blive lanceret senere i år.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.