NYHED

Lysstærkt portrætobjektiv til Sony Alpha

Stille, hurtigt og med nydelig bokeh er blandt egenskaberne på 85 mm f/1.4 fra Samyang.
forfatter

Selv om Samyangs lysstærke 85 mm f/1.4 er lavet til de spejlløse full-frame-kameraer i a7- og a9-serierne, kan det også bruges på Sonys systemkameraer med APS-C billedsensor.

F.eks. Sony a6500 og det nyligt lancerede a6400.

Læs om Sonys lysstærke 135 mm f/1.8 her

Samyang har udstyret det lysstærke portrætobjektiv med en støjsvag og hurtig autofokusmotor, og indeni sidder der 11 linse-elementer i otte grupper. Et af elementerne er af såkaldt ED-glas, der dæmper kromatisk aberration, mens fire af de andre er af HR-typen (High Refractive), og lyset kan koncentreres med ni blændelameller eller åbnes helt op til f/1.4 for blød uskarphed i baggrunden.

Her finder du vores objektivtests

(Foto: Samyang)

Objektivet, der er knap 10 cm langt, har også Samyangs flerlags antirefleksbehandling UMC (Ultra Multi Coating), som giver bedre kontrast og mere neutral farvegengivelse.

Det kommer ikke til salg før senere på foråret og leveres med en modlysblænde, men prisen kender vi ikke.

Alle Samyangs AF-objektiver til Sonys systemkameraer med E-fatning:

  • Samyang AF 14 mm f/2.8 FE
  • Samyang AF 24 mm f/2.8 FE
  • Samyang AF 35 mm f/2.8 FE
  • Samyang AF 35 mm f/1.4 FE
  • Samyang AF 50 mm f/1.4 FE
  • Samyang AF 85 mm f/1.4 FE

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.