Lysstærk vidvinkelzoom

Med 12-24 mm og blænde 2.8 er Sonys G Master-zoom det vildeste i verden.

Man skulle ikke tro, at Sony-fotograferne havde brug for endnu en vidvinkelzoom, men her er FE 12-24mm f2.8 GM. Den allermest lysstærke zoom med præcis dette brændviddeområdet. Hvis nogen føler, at de har set den før, kan det være den anden 12-24 mm zoom, Sony producerer – den med lysstyrke 4.0. Eller måske Sigmas lignende 14-24/2.8.

Den nye 12-24 er en del større, blænde 2.8 stiller store krav til optikken i objektivet, og se bare på frontelementet. Her er tale om avanceret optisk teknologi. Selv ikke Sonys FE 16-35/2.8 har så meget glas.

Sony FE 12-24mm f2.8 G Master, som den hedder, har nogle ret seje teknologiske løsninger i forhold til optisk lag og mekanisk konstruktion.

Bag det enorme frontelement sidder tre af Sonys SA Extreme asfæriske linseelementer, tre ED (Extra Dispersion)-elementer og to Super ED-elementer og et ekstra asfærisk element.

Objektivet har også internfokus, manuel fokusring og programmerbar funktionsknap, og der medfølger en skabelon til fotografer, som har brug for at tilklippe filtre, som placeres i en tilpasset filterholder bag det bagerste linse-element.

Det vises ikke på billederne, men der er ni afrundede blændelameller her, og fire af Sonys XD-fokusmotorer er grupperet i par, og Sony hævder, at deres autofokus er lynhurtig og støjsvag.

Det voldsomme front-element har en ekstra “glat” overflade til finere tegning af kanterne på uskarpe baggrunde, også kaldet bokeh.

Den ekstreme Sony-zoom er til salg fra august 2020, og prisen er angivet til 25.500 kroner.

Her er en video, Sony har lavet:

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Lad dig ikke narre af størrelsen – Phono Box RS2 har alt, hvad en vinylentusiast har brug for.
  Har du lige købt et nyt 4K-TV? Så kan du indvie det med WHAM!’s “Last Christmas” i remastered 4K-version!
  Stereoanlægget i Jimi Hendrix’ soveværelse i London lyder nu, præcis som det gjorde, da han lyttede til det.
  Det her har de aldrig gjort før, i hvert fald ikke på denne måde.
  Alle vil have hårde pakker til jul, også vi. Derfor har vi sammensat den fedeste ønskeliste, vi kunne komme på.
  Det er slut for Europas største fotomesse.
  AKM’s DAC-fabrik er brændt, hvilket vil hæmme producenterne i flere måneder. Sådan reagerer hi-fi-branchen.
  Parlamentet ønsker at skabe mere bæredygtighed ved at fremme genbrug og reparation og ved at bekæmpe praksisser, der forkorter varers levetid.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Panasonic Lumix S5

  Vejl.pris 17990 kr Lumix S5 er Panasonics bedste allround-kamera

  Nikon Z5

  Vejl.pris 14690 kr Overkommelig indgangsbillet til full-frame

  Canon EOS R5

  Vejl.pris 36399 kr Først med 8K-video

  OnePlus 8 Pro (kamera)

  Vejl.pris 7000 kr Stærk oprykning af OnePlus kamera
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.