TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Lysstærk vidvinkelzoom

Med 12-24 mm og blænde 2.8 er Sonys G Master-zoom det vildeste i verden.

forfatter
Publiceret 07/07/2020 - 20:49

Man skulle ikke tro, at Sony-fotograferne havde brug for endnu en vidvinkelzoom, men her er FE 12-24mm f2.8 GM. Den allermest lysstærke zoom med præcis dette brændviddeområdet. Hvis nogen føler, at de har set den før, kan det være den anden 12-24 mm zoom, Sony producerer – den med lysstyrke 4.0. Eller måske Sigmas lignende 14-24/2.8.

Den nye 12-24 er en del større, blænde 2.8 stiller store krav til optikken i objektivet, og se bare på frontelementet. Her er tale om avanceret optisk teknologi. Selv ikke Sonys FE 16-35/2.8 har så meget glas.

Sony FE 12-24mm f2.8 G Master, som den hedder, har nogle ret seje teknologiske løsninger i forhold til optisk lag og mekanisk konstruktion.

Bag det enorme frontelement sidder tre af Sonys SA Extreme asfæriske linseelementer, tre ED (Extra Dispersion)-elementer og to Super ED-elementer og et ekstra asfærisk element.

Objektivet har også internfokus, manuel fokusring og programmerbar funktionsknap, og der medfølger en skabelon til fotografer, som har brug for at tilklippe filtre, som placeres i en tilpasset filterholder bag det bagerste linse-element.

Det vises ikke på billederne, men der er ni afrundede blændelameller her, og fire af Sonys XD-fokusmotorer er grupperet i par, og Sony hævder, at deres autofokus er lynhurtig og støjsvag.

Det voldsomme front-element har en ekstra “glat” overflade til finere tegning af kanterne på uskarpe baggrunde, også kaldet bokeh.

Den ekstreme Sony-zoom er til salg fra august 2020, og prisen er angivet til 25.500 kroner.

Her er en video, Sony har lavet:

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Det mest blærede sportskamera Fujifilm X-H2S er kameraet for dig, der har brug for skarpe actionbilleder.
Uforskammet lækker kamerablitz Lad dig ikke narre af 50’er-designet.
Sony lancerer mikrofon for vlogging Mini-mikrofon til Sony-kameraer.
Kompakt og let 24 makro og 15-30 mm zoom fra Canon Billig optik til Canons spejlløse fuldformatkameraer.
Det lille øje på himlen DJI’s mindste kameradrone er så lille, at den må flyves overalt – og stadig avanceret nok til at opnå professionelle resultater.
Capture One Mobile klar til iPad Nu kan du redigere som en prof på iPad’en.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend