Search
Generic filters

Lysstærk vidvinkelzoom

Med 12-24 mm og blænde 2.8 er Sonys G Master-zoom det vildeste i verden.

Man skulle ikke tro, at Sony-fotograferne havde brug for endnu en vidvinkelzoom, men her er FE 12-24mm f2.8 GM. Den allermest lysstærke zoom med præcis dette brændviddeområdet. Hvis nogen føler, at de har set den før, kan det være den anden 12-24 mm zoom, Sony producerer – den med lysstyrke 4.0. Eller måske Sigmas lignende 14-24/2.8.

Den nye 12-24 er en del større, blænde 2.8 stiller store krav til optikken i objektivet, og se bare på frontelementet. Her er tale om avanceret optisk teknologi. Selv ikke Sonys FE 16-35/2.8 har så meget glas.

Sony FE 12-24mm f2.8 G Master, som den hedder, har nogle ret seje teknologiske løsninger i forhold til optisk lag og mekanisk konstruktion.

Bag det enorme frontelement sidder tre af Sonys SA Extreme asfæriske linseelementer, tre ED (Extra Dispersion)-elementer og to Super ED-elementer og et ekstra asfærisk element.

Objektivet har også internfokus, manuel fokusring og programmerbar funktionsknap, og der medfølger en skabelon til fotografer, som har brug for at tilklippe filtre, som placeres i en tilpasset filterholder bag det bagerste linse-element.

Det vises ikke på billederne, men der er ni afrundede blændelameller her, og fire af Sonys XD-fokusmotorer er grupperet i par, og Sony hævder, at deres autofokus er lynhurtig og støjsvag.

Det voldsomme front-element har en ekstra “glat” overflade til finere tegning af kanterne på uskarpe baggrunde, også kaldet bokeh.

Den ekstreme Sony-zoom er til salg fra august 2020, og prisen er angivet til 25.500 kroner.

Her er en video, Sony har lavet:

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.
  Den 30. oktober er der premiere på 2. sæson af The Mandalorian på Disney+.
  Og priserne bliver relativt behagelige.
  Vidvinkelzoom og lysstærk 50 mm til Nikon Z.
  En mere kompakt og billigere model af Sony Xperia 1 II. Men med næsten alle de samme specifikationer.
  Nu kan det også måle iltniveauet i dit blod.
  Med to nye iPads viste Apple ved aftenens lancering, at verdens mest populære tablet, der har ti års jubilæum i år, er kommet for at blive.
  Sony lancerer a7C, det hidtil mindste full-frame-kamera.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Canon EOS R5

  Vejl.pris 36399 kr Først med 8K-video

  6 kameramobiler

  Vejl.pris kr Mobilerne, der tager de bedste feriebilleder

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Vejl.pris 10500 kr Samsung forsøger at gøre alt for meget og mister fokus

  OnePlus 8 Pro (kamera)

  Vejl.pris 7000 kr Stærk oprykning af OnePlus kamera
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.