Foto

Ikke kun droner kan bruge Lume Cubes. De fungerer til lands, til vands og i luften.
forfatter

Spørg en fotograf om, hvad der er vigtigst, når man skal tage gode billeder, og svaret vil altid være lys! Tilstrækkeligt lys betyder bedre billeder, og er der ikke naturligt lys, må fotografen ty til kunstigt lys.

Ulempen er, at den slags ofte betyder store lamper og flasher. Men det vil Lume Cube gøre noget ved. De laver bittesmå LED-videolamper i små, lette terninger. Så lette, at man kan hænge flere af dem på en drone.

Foto: Lume Cube
Foto: Lume Cube

De små terninger giver lys i 30 minutter ved fuld styrke, svarende til 1.500 lumen, og lyset har dagslystemperatur – 6000 K. Man kan styre lyset med en app på sin smartphone via Bluetooth og kuberne er vandtætte ned til 30 meters dybde.

En god bonus er, at de kan bruges som slaveblitz på mobil, så terningen affyrer et blitzlys, når mobilen gør det. Det giver mulighed for bliver meget pænere billeder.

Lume Cube kommer i grå, sølv og sort, og med feste for GoPro, droner, smartphones med mere.

Prisen er ca. 850 kroner stykket.

Foto: Lume Cube
Foto: Lume Cube

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.