Nyhed

Lydløs lukker og pegeskærm

Her er Leicas bedste M-kamera.
forfatter

Endelig er Leica M10-R her. Det er udseendet til trods et helt nyt Leica M bygget over det samme familiære grunddesign, som et Leica M har haft siden 1950’erne, men med opdateret digital teknologi.

M10-R har fået en ny 40 megapixels fuldformat CMOS billedsensor, Maestro II billedprocessor og en ny næsten lydløs lukker.

Billedsensoren er ikke helt ukendt. Vi har testet udgaven uden farvefilter i sort-hvid-udgaven M 10 Monochrom og især glædet os over detaljeniveauet og dynamikken i billederne.

Kameraet har pegeskærm med 1 megapixels opløsning, så få knapper som muligt, optisk rammesøger og plads til et SDXC-kort. Dog ikke med UHS-II. Det har heller ikke HDMI- eller USB-kontakt, og batteriet sidder som vanligt under bundpladen på kameraet.

Det har Wi-Fi, men ikke Bluetooth indbygget og bliver tilgængeligt i sort eller sølvgråt, når det rammer butikshylderne i juli/august. Det har serieoptagelse af 4,5 billeder i sekundet, 14-bit DNG-optagelse, og ISO-området går fra 100 til 50.000.

Som på et almindeligt M10 med 24 megapixels kan man heller ikke her optage video. Det er et rendyrket stillbilledkamera med manuel fokus og rammesøger.

M10-R er prissat til ca. 65.000 kroner.

Korte fakta:

  • 40 Mp fuldformat CMOS billedsensor
  • ISO 100-50000
  • Eksponeringstider op til 16 minutter
  • Made in Germany
  • Sort el. sølvgråt
  • Støjsvag lukker
  • Pegeskærm
  • Trådløs tilslutning via Wi-Fi til Leica FOTOS app

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.