Nyhed

Lomomatic 110 kamera

Minikamera med analog 110-film.

(Foto: Lomography)

Efterspørgslen på film og analoge kameraer viser ingen tegn på at aftage. Priserne på film, fremkaldere og gamle spejlreflekskameraer ser ud til at bevæge sig i én retning, hvilket viser, at glæden ved analog fotografering når ud til flere og flere mennesker.

Lomo, eller Lomography, som virksomheden hedder, har arbejdet med analog film i et stykke tid. De lancerede deres første 110-film i 2012. Tre årtier efter at alle andre var holdt op med at producere 110-film. Den type film, som blev brugt i de mindste kameraer i 70’erne og 80’erne.

Nu har de både 110-film og 110-kameraer i deres katalog.

(Foto: Lomography)

De tre kameramodeller deler det grundlæggende, men er udstyret lidt forskelligt. Alle har automatisk eksponering og et 23 mm Minotar-objektiv foran filmkammeret, hvor 110-filmen er placeret. De har også multieksponering, så du kan eksperimentere på kreative måder med at lægge motiver oven på hinanden i dine billeder.

(Foto: Lomography)

110-filmen kommer i en lille kassette, som du sætter i dit kamera, og så er du klar til at fotografere. Lomo har otte varianter af 110-film, herunder en sort/hvid-film. Det er de samme film, der passer i Lomos Baby-serie af 110-kameraer, som bruges i de små Lomomatic-kameraer.

(Foto: Lomography)

Priserne starter ved 99 euro for Lomomatic 110 Camera Golden Gate Edition, som ses på billedet ovenfor. Det fås også i en pakke med blitz for yderligere 20 euro. Blitzen er standard i pakken, der indeholder Lomomatic 110 Camera and Flash Classic Edition, som koster 159 euro.

Kameraerne har manuel fokus og to blændeindstillinger f2.8 og f5.6, og de kan bruge 110-film med 100, 200 eller 400 ISO-følsomhed.

<
>
(Foto: Lomography)
Les videre
Exit mobile version