TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Live-streaming med Lumix-kameraer

Brug kameraet som webcam, og styr funktionerne fra skærmen.

Tethering kaldes det, når et kamera kobles til en computer, som downloader billederne kontinuerligt. Tethering kan også inkludere styring af kameraet, altså at fotografen eller assistenten kan styre kameraet fra computeren.

Nu bliver det muligt med flere af Panasonics Lumix systemkameraer såsom det fænomenale Lumix S1H, som vi testede sidste år. Lumix Tether er slet og ret et Windows-program, der nu også findes til Mac og giver kontrol over grundlæggende kamerafunktioner på computeren.

Kameraer

Ud over S1H understøttes kameraerne S1R, S1, GH5S og GH5 samt G9.

Lumix Tether for Streaming kaldes programmet, som foreløbig findes i en betaversion, men de, der vil prøve det, kan downloade det på https://www.panasonic.com/global/consumer/lumix/lumixtether.html.

Kameraerne, der også inkluderer Lumix G100, kan også bruges som webcam.

Her er en video, der viser, hvordan det fungerer:

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.