Nyhed

Let og kompakt rejsekammerat

Rejsevenligt entusiastkamera.
forfatter

Da Olympus bestemte sig for at opdatere et af vores yndlingskameraer, var det kun rimeligt, at de inkluderede en ny billedsensor. Så OM-D E-M10 Mark IV – som det hedder i den fjerde udgave – har fået en ny 20 megapixel billedsensor i det praktiske Micro Four Thirds-format, der gør kameraerne så kompakte og lette.

Læs testen af forgængeren her

Det er et kamera for både begyndere og entusiaster, og det kompakte format gør Olympus-kameraet perfekt til rejser. Både korte og lange.

(Patrick Scholz Photo)

Kameraet er veludstyret, og de fleste vil komme langt med de mange funktioner, som OM-D E-M10 Mark IV har. Her er nogle af dem:

20 Mp Live MOS MFT billedsensor og TruePic VIII processor
Forbedret kontinuerlig autofokus for bedre ydelse på bevægelige motiver
121 kontrastbaserede fokuspunkter
Forbedret ansigts- og øjengenkendelse
5-aksers 4,5 trins billedstabilisering
4,5 fps skudtakt
Vipbar selfie-skærm
Silent-mode i P/A/S/M eksponeringsprogrammer
Opladning via USB
Bluetooth- og Wi-Fi-understøttelse
Understøtter fjernstyring af blitz

(Patrick Scholz Photo)

Som man kan se, kan kameraet oplades med en rejseoplader, og batterilevetiden er opgivet til 350 billeder pr. opladning. Som mange andre Olympus-kameraer har OM-D E-M10 Mark IV også en række kreative filterindstillinger og en smart Live Guide, der giver tips til, hvordan ens billeder kan blive bedre.

Olympus OM-D E-M10 Mark IV bliver tilgængeligt midt i august og er prissat til gunstige 5.499 kroner.

(Foto: Olympus)

Kompakt telezoom

Olympus har også lanceret en helt ny telezoom, den kompakte M.Zuiko ED 100-400 mm F5.0-6.3 IS, som har en brændvidde på 200-800 mm sammenlignet med 35 fuldformat.

Den praktiske zoom er let og vejrbestandig, og bør være velegnet til naturfotografer, der ikke vil slæbe rundt på objektiver i sværvægtsklassen.

(Foto: Olympus)

100-400 mm zoomen kan bruges sammen med telekonverteren M.Zuiko Digital 2X, hvilket giver en imponerende brændvidde på 400-1600 mm. Objektivet – der vejer 1,12 kg og er 206 mm langt – har tretrins billedstabilisering, der fungerer sammen med Olympus-kameraernes indbyggede stabilisering.

Den nye M.Zuiko Digital ED 100-400 mm F5-6.3 IS er til salg fra midten af august for 9.999 kroner.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.