Nyhed

Leica Q2 Dawn by Seal

Specialudgave i begrænset antal.

Foto: Ben Staley

Foto: Ben Staley

Kameraproducenter samarbejder sjældent med berømtheder om specielle modeller. Dette er dog ikke sandt i Leicas tilfælde. De ser ud til at have stor glæde af at associere kameraerne til de store stjerners status og gennemslagskraft. Det er ikke længe siden, de lancerede en Q2, med Daniel Craig, som vi kender fra James Bond-filmene, og Greg Williams.

Musikeren Seal, bedst kendt for det sejlivede 1990-hit Crazy, samt Kiss from a Rose, er også en dygtig fotograf med hang til at hænge Leica-kameraer om halsen. Lenny Kravitz er også fan, og har tidligere samarbejdet med Leica om en svinedyr udgave af et Leica M beklædt med slangeskind, og nu er det Seals tur.

Foto: Leica

Kameraet er det samme Leica Q2, som vi kender fra testen, med et superskarpt 28mm f1.7 vidvinkelobjektiv, men selvfølgelig i en lidt anden udgave end den originale sorte.

Som man kan se på billederne, er kameraet betrukket med et mønster, som øjensynlig skal hente inspiration fra solopgangen, og spillet mellem lys og skygge. Ifølge pressemeddelelsen er det lysspil, der opstår, når solens stråler funkler gennem et trækrone, en mere præcis måde at beskrive det på.

Japanerne kalder det komorebi, og kameraet kommer angiveligt med et tørklæde designet af Annina Roescheisen, som har et komorebi-lignende mønster med et uddrag af Seals tekster trykt på et stof fra japanske Hosoo. Det er lavet af sort polyestertråd og en type guldfarvet japansk papir, der hedder washi.

<
>
Foto: Leica

Leica Q2 Dawn by Seal produceres kun i 500 eksemplarer, og hvis man rejser til Leica Gallery i Los Angeles, kan man opleve en udstilling med Seals fotografier. Udstillingen hænger indtil d. 31. oktober 2022 –  og består desuden af værker af Annina Roescheisen.

Kameraet kan bestilles nu; prisen er 6350 Euro.

Les videre
Exit mobile version