Nyhed

Leica Noctilux-M 50 mm f/1.2 ASPH relanceres

Et af de mest legendariske Leica-objektiver vender tilbage.

Leica laver kun 100 eksemplarer af dette objektiv, og det er grunden til, at den sølvlakerede version af Noctilux-M 50 mm f/1.2 ASPH bliver så dyr.

Den skinnende 50 mm er en relancering af originalen, der blev produceret fra 1966 til 1975 og var det første objektiv med asfæriske linse-elementer. Det lysstærke objektiv relanceres under samme navn, stadig med blænde f/1.2 og selvfølgelig med asfæriske linse-elementer.

Den sølvfarvede variant bliver ikke let at få fat i. Hvis man har de 117.000 kroner, det koster, skal man straks kaste sig over telefonen, for der bliver rift om dem. Trods den høje pris.

Heldigvis laver Leica også en sort udgave af Noctilux-M 50 mm f/1.2 ASPH til en helt anden pris. 55.000 kroner vil de have for den, hvilket virker som et kup sammenlignet med specialudgaven i sølv. Som kommer med et messingdæksel, og som i modsætning til Leica-indgraveringen på den sorte udgave har “Leitz Wetzlar” indgraveret.

<
>

Den lysstærke 50 mm er det mest klassiske af Leicas objektiver til M-systemet, og med blænde f/1.2 er det også meget anvendeligt som standardobjektiv. Konstruktionen er så tæt på originalen fra 1960’erne, at Leica siger, at den tekniske kvalitet skulle være noget nær identisk.

Da Noctilux blev lanceret i 1966, var sølvfarvede Leica-objektiver standard. Men fra da af kunne de fås i enten sølv eller sort, og det var starten på Leicas overgang til sorte objektiver.

Les videre
Exit mobile version