Nyhed

Leica M10-P Reporter

Reporter-udgave med kevlar
forfatter

Leica M10-P Reporter er som et almindeligt M10-P indeni, men udenpå har det fået en mat olivengrøn finish med lysegrønne markeringer, og kamerahuset er klædt i kevlar hele vejen rundt.

Kevlar er som bekendt vældig holdbart og bruges bl.a. i skudsikre veste, og det er på dét område, Leica har hentet inspiration til M10-P Reporter.

Leica siger, at kameraet, som lanceres til Leica Oskar Barnack Awards i forbindelse med 40-års jubilæet og kun produceres i 450 eksemplarer, er ment som en hyldest til alle journalister, der har sat livet på spil i konfliktområder.

Det gælder bl.a. den italienske fotojournalist Gabriele Micalizzi, som havnede i skudlinjen mellem syriske styrker og IS i 2019. Rikochetterende projektiler fra et granatnedslag ramte Micalizzi, som blev reddet af, at hans vest, hjelm og Leica-kamera tog af for det værste.

Den grønne overflade er designet til at være ridsefri, mens den vævede kevlar, som omslutter kameraet, vil lysnes til den samme grønne farve, når kevlaren bliver eksponeret for UV-stråler over tid.

Kameraet kan allerede bestilles hos Leica-forhandlere og er prissat til ca. 65.000 kroner plus objektiv.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.