Robust kamera

Den havde vi ikke set komme: Et vandtæt og stødsikkert Leica-kamera med stor billedsensor!
Annonce
Annonce
forfatter

Vi grænsende til forkælelse blevet vænnet til, at kameraerne fra Leica er slanke og stilfulde. Det er dog ikke det første, som man tænker ved synet af Leica XU. Og det er endda formgivet af  Audi Design. Måske er situationen, at funktionen i dette tilfælde bestemmer formen, da kameraet har et værktøjsagtugt præg, som vi ikke er vant til fra Leica.

Hvorom alting er, er kameraet designet til barsk, udendørs brug og er naturligvis vandtæt og stødsikkert. Leica har ikke sparet på teknikken, og de har udstyret kameraet med en lysstærk Summilux. 23 mm f1.7 ASPH (svarende til 35 mm) med et beskyttende filter foran til undervandsbrug.

Kameraet kan ikke uden videre sammenlignes med andre robuste kameraer, som disse, eller som Nikon 1 AW1, der har meget mindre billedsensorer.

Foto: Leica
Foto: Leica

Det kan bruges på vanddybder ned til 15 meter. Audi Design har forsøgt at gøre kameraet enkelt, intuitivt og let at håndtere, og kvaliteten skulle der ikke være meget at udsætte på. Toppladen er fremstillet af aluminium, og kameraet er udstyret med TPE-forstærkning, som sikrer, at huset er vandtæt.

Drejeknapperne er af anodiseret aluminium, og kameraet har en særlig skridsikker belægning, så det ikke glider ud af hånden, når man har fugtige hænder.

Foto: Leica
Foto: Leica

Det har også en hærdet beskyttelsesdæksel på skærmen og dobbelt låsesystem til batterirummet og hukommelseskortlæseren. På selve objektivet sidder en integreret blitz, og inde bag optikken er der en 16,2 Mp-CMOS-sensor i APS-C-format.

Summilux-objektivet har en mindste fokuseringsafstand på 20 cm, manuel fokusring med afstandsmarkering, og den store blænde på f1.7 gør kameraet velegnet til fotografering i svagt lys.

Foto: Leica
Foto: Leica

Der er også en snapshot-knap til undervandsfotografering, hvilket skulle gøre det lettere at skyde under vand, og det optager HD-video med 1080 eller 720 pixels opløsning med 30 billeder per sekund i MP4-format.

Leica XU er i butikkerne nu og er ikke helt billigt med en pris på ca. 27.500 kr.

Fakta:

  • 16.2 MP APS-C billedsensor
  • Vandtæt ned til 15 meter
  • Stødsikker op til 1,22 meter i forhold til Mil Spec MIL-STD-810G
  • Summilux-objektiv f1.7 35 mm med manuel fokusring
  • Indbygget flash
  • Anti-slip-belægning i gummi
  • Designet af Audi Design
  • Lavet i Tyskland
Foto: Leica
Foto: Leica

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Fujifilm får os til at længes efter at rejse igen.
Sony a1 får ikke alene 8K-video og 50 megapixel, det er også lynende hurtigt.
Reporter-udgave med kevlar
Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.
Philips lancerer hovedtelefoner og hørepropper til fitness og sport.
Årets nye OLED-skærme får en række opdateringer, inklusive en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har udviklet en ny app, der lader dig kalibrere dit TV selv ved hjælp af mobilen.
Sony a1 får ikke alene 8K-video og 50 megapixel, det er også lynende hurtigt.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.