TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Kompakt video-rig fra Canon

Et håndgreb, en fjernbetjening og en mikrofon er alt, hvad der skal til.

Vi har set mange af den slags løsninger. Små, lette og lidt plasticagtige stativer, der også kan bruges som greb på kameraet.

Canons løsning er meget bedre og kun lidt dyrere. Det kompakte greb, som de kalder HG-100TBR, kan også fungere som bordstativ og har en lille trådløs Bluetooth-fjernbetjening integreret.

Fjernbetjeningen kan tages af og bruges som netop det, den er beregnet til, og med den kan man både tage billeder, starte og stoppe video-optagelser og styre lukkerhastighed, zoom på visse kameraer og autofokus.

(Foto: Canon)

HG-100TBR passer fint til Canons kompakte kameraer i PowerShot G-serien – som vist på billederne – men også med de mindre systemkameraer i EOS M-serien. F.eks. det glimrende EOS M6 Mark II, som vi testede for nylig.

Canon anbefaler en maksimal vægt på 1 kg for kameraet med objektiv og tilbehør.

(Foto: Canon)

Canon har også lanceret en kompakt mikrofon til kameraerne, DM-E100, der kan bruges sammen med en lang række kameraer og optager lyden i stereo.

Kondensatormikrofonen har et lidt begrænset frekvensområde, fra 100 Hz til 10 KHz, og på den måde ikke ideel til musikoptagelse. Den trækker strøm fra kameraet og har derfor ikke noget batteri.

Stativet og mikrofonen er tilgængelige i løbet af december 2019 til ca. 800 kroner for hver.

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.