TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Kommer til august

Fujifilm GF 30 mm til landskaber og arkitektur.

Det her objektiv har vi ventet på et stykke tid. Der har nemlig manglet en ordentlig 24 mm vidvinkel til Fujifilms mellemformatkameraer.

De har allerede den kompakte GF 23 mm f/4.0, som svarer til 18 mm i fuldformat, men det er ikke nok til landskabsfotograferne, der nogle gange har brug for lidt mere billedvinkel. Den lidt mere kompakte GF 45 mm, som svarer til 36 mm, er selvfølgelig et alternativ, men som man kan se, er der et hul midtimellem.

Her rammer den nye GF 30 mm f/3.5 R WR – som svarer til en 24 mm vidvinkel – klokkerent, perfekt til landskaber, arkitektur og meget andet, som en 24 mm passer til.

(Foto: Fujifilm)

Sæt den på et GFX 50R for maksimal bærbarhed eller på et GFX100 for at få de ekstremt opløste landskabsbilleder, hvor ingen detaljer må glippe.

Objektivet er vejrbestandigt og har blændering og støjsvag intern fokusering. Fujifilms ingeniører har også arbejdet på at eliminere fortegning, som man ikke vil have på arkitekturbilleder, og vignettering, som man hellere lægger på i efterbehandlingen, hvis man vil have det.

Det skulle være rigelig skarpt til GFX100’s 100 megapixel billedsensor, og focus breathing er reduceret til 0,05 procent, ifølge Fujifilm.

(Foto: Fujifilm)

Specifikationer:
Brændvidde: 30 mm (svarende til 24 mm i 35 mm format)
Maks. blænde: f/3.5
Min. blænde: f/32
Filterdiameter: 58 mm
Nærgrænse: 32 cm
Maks. forstørrelse: 0,15x
Antal blændelameller: 9 (afrundede)
Længde: 99,4 mm
Diameter: 84 mm
Vægt: 510 g

Fujifilm GF 30 mm f/3.5 R WR bliver tilgængeligt til august og vil koste 13.499 kroner.

(Foto: Fujifilm)

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.