Se det store billede

Bag det elegante ydre skjuler sig et heftigt kamerabagstykke fra Phase One
forfatter

Studiofotografer, der lever af at fotografere smykker, ure, mode eller krævende motiver, har lige så meget brug for høj opløsning som for skarpe objektiver. Derfor kan de sjældent nøjes med 20 megapixels.

Til den type opgaver findes der digitale kamerabagstykker som dette: Phase Ones IQ3-100MP, som har hele 100 megapixels fordelt på en skærm, der er 2,5 gange større end på et konventionelt fullframe-spejlreflekskamera.

Her er bagstykket monteret på en Alpa-ramme med Alpar 35mm Rodenstock-optik, som er forberedt til digital bagstykker som dette. Det kan imidlertid også sættes på Phase Ones XF-serie af mellemformat kameraer, som vist på billedet.

Bagsiden har en stor farveskærm på bagsiden, og understøtter lagring af objektivkalibreringer, så fotografen kan tilpasse egenskaberne for den valgte linse uden at skulle foretage linsekorrektioner bagefter.

Phase One IQ3-100MP, koster USD 56.000, men findes også i – lidt – billigere versioner med færre megapixels.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.