TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Klare billeder i mørke

Ny billedsensor af grafén er tusind gange mere lysfølsom.

forfatter
Publiceret 10/06/2013 - 17:01

Kameraet kan måske om ikke så længe tage klare og skarpe billeder i mørke omgivelser takket være en ny banebrydende billedsensor.

Den nye sensor er lavet af grafén, det hønsenetsformerede ”supermateriale” i kulstof, kun et atom tykt. Sensoren skal være den første, som kan opfange et bredt lysspektrum, fra synlig til melleminfrarødt, med høj fotorespons eller følsomhed.

Det gør det egnet til brug i alle typer kameraer, også infrarøde kameraer, fotobokse og satellitkameraer.

Lysfølsom og energibesparende
Ikke bare er grafénsensoren 1.000 gange mere lysfølsom end billedsensorerne i dagens kameraer, men den bruger også ti gange mindre energi, fordi den fungerer med lavere spænding.

Det er forskere ved Anyang Technological University (NTU) i Singapore, som har udviklet sensoren, som de håber at få masseproduceret. De mener, de nye sensorer vil være mindst fem gang billigere at lave end dagens sensorer.

Dette skal være den første højspektrum, fotofølsomsomme billedsensor, som er lavet af ren grafén.

Kilde:
 sciencedaily.com

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend