TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Kameraet som har alt

Panasonic har anstrengt sig hårdt for at ingen skal savne noget i det slanke kompaktkamera Lumix LF1. 7 x zoom, Wi-Fi, NFC, LCD-søger....

forfatter
Publiceret 25/04/2013 - 15:01

Normalt er der klare begrænsninger for, hvad man får plads til i et kamera, som er så lille. Alligevel har Lumix LF1 en længere udstyrsliste end selv de fleste systemkameraer. Bortset fra udskiftelig optik og blitzsko.

Bare se her, hvad Panasonic kan prale af:

  • Kompakt design
  • Lysstærk Leica-zoom: The LEICA DC VARIO-SUMMICRON 7.1x 28-200mm med maks. f2.0 lysåbning på vidvinkel
  • Forbedret støjdæmpning på høj ISO-følsomhed: 12.1-MP MOS billedsensor, Venus Engine processor, ISO 80-12,800
  • Full HD videooptagelse: 1920×1080 50i HD-video med AVCHD og MP4 fillagring
  • Kreativ kontrol: Kontrolring foran kan bruges som indstillingsring. Bl.a. valg af 15 forskellige filtereffekter, som f.eks. Crative Retouch
  • Fleksibel: Kombinerer 0,2-tommers LCD-søger og 3” LCD-skærm
  • Wi-Fi og NFC: Med Wi-Fi kan man overføre billeder trådløst og styre kameraet fra mobilen, NFC gør det nemt at starte overførsel via wi-fi bare ved at berøre kameraet med en NFC-tilpasset mobil
  • Skarpere billeder: Skudtakt op til 10 billeder/s, hurtig opstart og autofokus, Power O.I.S. optisk billedstabilisator og elektronisk vater.

LF1-topp

Trods dette, er kameraet mindre end alle andre prof-kompakte, vi kender, Canon Powershot S1110 undtaget. LF1 deler billedsensor med et af vore favoritkameraer, Lumix LX7, mens optikken er ny. Derfor skal det blive interessant at se, hvor god billedkvaliteten bliver fra LF1.

Programhjulet på toppen og kontrolringen på fronten lover godt for brugervenligheden.

LF1-side

NFC trigger man på siden af kameraet, som vist med det lille symbol i det grå felt på kameraets venstre side.

Det er virkeligt lille og smyger sig let ned i lommen. Den elektroniske søger, som vist på billedet bagfra herunder, er ikke stor, men viser trods det næsten hele billedfladen. At kameraet har søger er trods alt bedre end ingen søger, og til praktisk brug er den langt at foretrække frem for optiske søgere i kameraer som Canon G15 eller Nikon P7100.

LF1-bak

Skærmen er god og skarp, læg mærke til at søgeren har diopterjustering. Men ingen sensor, som veksler mellem skærm og søger, når man flytter øjet. Da må man trykke knappen til højre for søgeren ind, som vist på billeder herover.

Lumix LF1, som skal konkurrere med allerede nævnte kameramodeller i prof-kompaktklassen, er til salg i juni i sort eller hvid, men prisen kender vi endnu ikke.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
GH6: Vildt videokamera der også tager stillbilleder Endelig har GH5 fået en afløser. Panasonic Lumix GH6 er et toptrimmet videokamera i stillbilledforklædning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend