Nyhed

Kamera til vloggere og influencere

Panasonic Lumix G100 er primært beregnet til video, men er også et stillbilledkamera.
forfatter

Kort efter at Sony lancerede det kompakte ZV-1, udsender Panasonic Lumix G100, der er rettet mod det samme marked, nemlig vloggere og influencere. Men det kan også bruges af alle andre, der har brug for et videokamera, som også tager stillbilleder.

(Foto: Panasonic)

G100 er baseret på Panasonics 20 megapixel billedsensor i Micro Four Thirds-format og har udskiftelig optik, vridbar touch-skærm, elektronisk OLED-søger og 4K-video.

I stedet for indbygget billedstabilisering har Panasonic udstyret G100 med en femaksers hybrid (digital) billedstabilisator, som beskærer billedfladen på 4K-video, hvor Panasonic siger, at stabiliseringen reduceres til fire akser.

(Foto: Panasonic)

Kameraet er udstyret med tre mikrofoner fra Nokia grupperet i et såkaldt OZO-system, hvor fotografen kan bestemme, hvilken retning lyden skal optages fra.

 

(Foto: Panasonic)

G100 leveres med en Lumix G 12-32 mm f/3.5-5.6 zoom (svarende til 24-64 mm) og DMW-SHGR1, som er en kombination af bordstativ, håndgreb og fjernstyring.

Salgsstart er i august, og sættet med greb, zoom og kamera kommer til at koste ca. 7.000 kroner.

(Foto: Panasonic)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.