TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Hurtigere og mere brugervenligt

Fujifilm udsender en ny version af systemkameraet X-E2 med hurtigere autofokus, bedre søger og forbedret ergonomi.

Tokyo:
Da der ikke er tale om et nyt kamera i egentlig forstand, har Fujifilm valgt at kalde det X-E2S. For her taler vi om en forbedret udgave af det velkendte X-E2, som vi testede for to år siden.

Den nye udgave bruger samme fine 16-megapixel billedsensor, som vi kender, og vejer kun 350 gram med batteri. Det er dermed et meget kompakt systemkamera. Som forventet er der en stor elektronisk søger med 2,36 MP-opløsning, og hele 0,62 x forstørrelse og forbedret ydelse. Ifølge Fujifilm skal søgeren have en opdateringstid på bare 0,005 sekunder.

Foto: Fujifilm
Foto: Fujifilm

Som man kan se på ovenstående billede, er håndgrebet forbedret med mere plads til fingrene. Det vigtigste er dog, at kameraet er hurtigere. Autofokusen er forbedret med bredere fokus på 49 af 77 valgbare fasebaserede fokuspunkter, og så en fokusrespons på kun 0,06 sekunder. Skudtakten er den samme som før, nemlig 7 billeder/s. Men hurtigere og mere præcis fokussporing skal give fotografen skarpere billeder, når motivet bevæger sig hurtigt.

Foto: Fujifilm
Foto: Fujifilm

Kameraet er også udstyret med en lydløs elektronisk lukker, som kan fastfryse øjeblikke ned til 1/32.000s. Fotografen kan lave multieksponering med to billeder oven på hinanden, og det har intervaloptagelse op til 999 billeder.

Der er ikke 4K, men fuld HD-video op til 36 Mbps datastrøm, flere programmerbare knapper og integreret filmsimulation.

Den smarte feature med digitalt splitbillede, der gør det nemmere at fokusere manuelt, har fået farvevisning og der kommer også et aftageligt håndtag til kameraet.

Prisen bliver ca. 5.600 kr. for kamerahuset, som er tilgængeligt i sort og sølv. Eller ca. 8.000 kr., hvis du køber kameraet med en Fujifilm XF 18-55mm zoom f2,8-4,0.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.