TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Her får du 16 kameraer i et

Man kan overveje, om det rabler for dem, men det nystartede Light har puttet 16 kameraer i ét.

Hvorfor!? Det kan man spørge sig selv om ved synet af det aparte kamera. Men svaret fra Light er, at L16-kameraet har bedre opløsning og tager bedre billeder i dårligt lys, end hvis det havde været opbygget som et normalt kamera.

Det lille lommekamera har 16 kameraer indbygget – spredt ud over fronten – og billederne fra dem kan kombineres til et enkelt kompositbillede med hele 52-megapixel opløsning ifølge Light i Palo Alto, Californien.

De 16 kameraer med hver 13 MP er sammensat af fem 35 mm-moduler, fem 70 mm og seks 150 mm-moduler med spejle på bagsiden, der vinkler lyset mod billedsensorerne.

Light-L16-2
Al styring sker via touchskærmen, og kameraet kører Android. Foto: Light

Kameraet har en 5″ berøringsfølsom skærm, der rummer alle kontroller, og det kører Android. Det kan også optage video i 4K-kvalitet, og det er muligt at vælge fokuspunktet efter at billedet er taget.

Kameraet er også vandtæt i den forstand, at det kan modstå regn og kan skylles under rindende vand, og der er indbygget GPS, Wi-Fi, 128 GB internt lager, HDR-optagelse, og to-toners LED-blitz for mere naturligt blitzlys.

L16 koster USD 1700 og er tilgængelig på Lights webside i november. De, der bestiller på forhånd, kan slippe med USD 1300.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.