TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Hemmeligt Leica kamera

Først 11. juni ved vi, hvad Leica vil præsentere, men spekulationerne er allerede i gang. Et M-light? Prof-kompakt?

forfatter
Publiceret 28/05/2013 - 13:56

De har ikke for vane at lancere nye modeller særlig ofte. Når det sker, er det næsten en begivenhed i sig selv, for Leicas legendestatus betyder, at millioner følger med, når nye produkter lanceres.

Leica har haft en eventyrlig salgsfremgang og må bygge ny fabrik for at kunne følge med efterspørgslen. Selv om kameraerne, de laver, koster mere end et gennemsnitligt japansk spejlreflekskamera, er interessen upåklagelig.

Det nye Leica M er allerede i butikkerne, og kameraet, med 24 MP fullframe småbilledsensor, er stadig udsolgt i butikkerne. Til trods for at kamerahuset koster 52.000 kroner. Uden optik.

Forventningerne til modellen, som hidtil bare er kaldet Mini M, er derfor store. Er det et billigere M-kamera med rammesøger og udskiftelig optik? I så fald må det være billigere end Leica M-E, som koster 40.000 kroner. Hvis kameraet, som lanceres 11. juni, har udskiftelig optik, er det mere sandsynligt, at det har en billedsensor i APS-C format og mere ligner Leica X2 end Leica M. Så bliver prisen også en helt anden.

Hvis man tænker sig en model mellem X og M, med mindre billedsensor og udskiftelig optik, lyder det ikke som et usandsynligt koncept for den hemmelige Mini M. Det lyder fornuftigt at have en model i et lavere prissegment, som lukker gabet mellem X og M, det eneste, der er usikkert, er, om det får udskiftelig optik eller fastmonteret optik.

Som FujiFilm X100S og Sony RX1. Altså et high-end kompakt kamera rettet mod viderekomne fotografer.

Måske handler det om en digital Leica CL. I så fald taler vi kompakt systemkamera med enten fullframe format eller APS-C og udskiftelig optik.

Afsløringen lægges blandt andet ud på Leicas egen Facebook-side 11. juni.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend