TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Glem 3D-fokus – nu skal det være 4D

Sonys nye α68 praler med 4D-fokus, der angiveligt fungerer hurtigere og måler mere nøjagtigt, med skarpere billeder som resultat.

Præcis hvor meget hurtigere og mere præcist α68 kameraet fokuserer, siger de intet om. Så det må vi vende tilbage til i en test. Men vi er at kameraer til 5.000 kr giver knivskarpe billeder i alle situationer, er ikke noget, som vi er forvænte med. Superhurtig autofokus er normalt forbeholdt dyrere kameraer, men vi håber, at α68 vil overraske positivt.

Kameraet er teknisk set baseret på det avancerede A77 II, som vi har testet her. En fremragende systemkamera med en meget hurtig autofokus og høj billedkvalitet.

Foto: Sony
Foto: Sony

Sony α68 er en enklere version, men altså med 4D-autofokus og ellers de samme 79 fokuspunkter med 15 krydspunkter, 24-megapixel billedsensor (APS), og indbygget OLED-søger, samt vipbar skærm.

Kameraet skal kunne fokusere i svagt lys (-2 EV) og optage video i fuld HD med op til 50 Mbps, samt kontinuerlige billedserier med op til 8 billeder/s.

Det lyder ikke dårligt, men 4K video glimrer ved sit fravær. Det har dog heller ingen andre kameraer i dette segment.

Den nye α68 er ikke i butikkerne indtil marts 2016 og koster 4.700 kr. for kamerahuset, eller 5.400 kr. med en Sony DT18-55 mm F3.5-5.6 SAM II zoom.

De nærmeste konkurrenter er Canon EOS 760D og Nikon D5500.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Lyd & Billede