Nyhed

Fotolys til mobilen

Profoto C1 er perfekt til mobilfoto.
forfatter

Jo, der findes da andre blitz, som også fungerer med mobilen, men de er ikke så kraftige som Profoto C1 og C1 Plus. Den svenske lysspecialist har indset, at mobilmarkedet ikke ligefrem er oversvømmet af fotolamper, og laver dem derfor selv.

De små lamper kan både bruges som blitz og som permanent lampe, og styres trådløst fra en app, foreløbig kun til iOS. Man kan også sætte tre C1-lamper sammen.

(Foto: Profoto)

Den kompakte Profoto C1 er lille nok til at være i en lomme, mens den større Profoto C1 Plus har stativfæste og aftagelig dome, og kan bruge Profotos Clic-farvefiltre.

Plus-udgaven har også kraftigere blitzlys – 4300 lumen mod C1’s 1600 – men begge giver 280 lumen permanent lys. Farvetemperaturen kan indstilles til mellem 3000 og 6500 kelvin.

Profoto C1 lyser i 30 minutter på en opladning, Profoto C1 Plus i 40 minutter, og begge giver ca. 2.000 blitzblink på en opladning.

(Foto: Profoto)

Priserne er ca. 2.200 kroner for Profoto C1 og 4.200 for Profoto C1 Plus. Clic-filtrene koster 400 kroner hver, men der findes også et sæt med to filtre og en grid til 1.100 kroner.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.