TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Følsom fokusmester

Alt, der betyder noget, er ændret på Canons arvtager til en af vore gamle favoritter.

Med det nye EOS 80D har Canon måske løst problem med at fokusere i svagt lys. Kameraet, der erstatter en gammel favorit – EOS 70D – er både hurtigt og bedre end sin forgænger.

Blandt alle forbedringerne finder vi en ny billedsensor på 24,2 megapixel og en DIGIC 6 processor, et helt nyt autfokussystem med 45 krydssensor-punkter, samt Dual Pixel, som debuterede på EOS 70D, og giver en meget mere følsom følgefokus.

Canon hævder, at fokussensorerne er følsomme ned til – 3 trin. Detbetyder antagelig en præcis autofokus også i meget svagt lys, et problem for de fleste kameraer.

Foto: Canon
Foto: Canon

Hurtig er også skudtakten, der er øget til syv billeder i sekundet, og ISO følsomheden udvidet fra ISO 16.000 op til ISO 25.600 ISO. En ny måling RGB IR-typen med 7.560 pixels måler både synligt lys og usynligt, infrarødt lys. Og flimmer-registreringen sikrer korrekt eksponering, når man fotograferer eller filmer i flimrende, kunstigt lys.

Foto: Canon
Foto: Canon

Samtidig med EOS 80D udsender Canon et nyt allround-aobjektiv, EF-S 18-135mm F3.5-5.6 IS USM, der kan bruges med en Power Zoom Adapter PZ-E1 for jævnere zoom, når du filmer, og trådløs fjernbetjening af kameraet.

EOS 80D har også Wi-Fi, NFC, 7,6 cm drejelig touch-skærm, GPS-tagging af billeder og 1080 HD-video.

Kamerahuet er til salg fra april, og koster ca. 10.000 kroner, imens kamera og EF 18-55 mm zoom, koster ca. 12.000 kroner. Det fås også med den nye EF-S 18-135 mm til ca. 13.500 kroner.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.