Systemkamera

Alt, der betyder noget, er ændret på Canons arvtager til en af vore gamle favoritter.
forfatter

Med det nye EOS 80D har Canon måske løst problem med at fokusere i svagt lys. Kameraet, der erstatter en gammel favorit – EOS 70D – er både hurtigt og bedre end sin forgænger.

Blandt alle forbedringerne finder vi en ny billedsensor på 24,2 megapixel og en DIGIC 6 processor, et helt nyt autfokussystem med 45 krydssensor-punkter, samt Dual Pixel, som debuterede på EOS 70D, og giver en meget mere følsom følgefokus.

Canon hævder, at fokussensorerne er følsomme ned til – 3 trin. Detbetyder antagelig en præcis autofokus også i meget svagt lys, et problem for de fleste kameraer.

Foto: Canon
Foto: Canon

Hurtig er også skudtakten, der er øget til syv billeder i sekundet, og ISO følsomheden udvidet fra ISO 16.000 op til ISO 25.600 ISO. En ny måling RGB IR-typen med 7.560 pixels måler både synligt lys og usynligt, infrarødt lys. Og flimmer-registreringen sikrer korrekt eksponering, når man fotograferer eller filmer i flimrende, kunstigt lys.

Foto: Canon
Foto: Canon

Samtidig med EOS 80D udsender Canon et nyt allround-aobjektiv, EF-S 18-135mm F3.5-5.6 IS USM, der kan bruges med en Power Zoom Adapter PZ-E1 for jævnere zoom, når du filmer, og trådløs fjernbetjening af kameraet.

EOS 80D har også Wi-Fi, NFC, 7,6 cm drejelig touch-skærm, GPS-tagging af billeder og 1080 HD-video.

Kamerahuet er til salg fra april, og koster ca. 10.000 kroner, imens kamera og EF 18-55 mm zoom, koster ca. 12.000 kroner. Det fås også med den nye EF-S 18-135 mm til ca. 13.500 kroner.

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også