Superzoom

Sonys nyeste superzoom er endnu sejere i Mark III-versionen med 24-600 mm zoom og 4K-video med elektronisk lukker.
forfatter

Dette er, som navnet siger, den tredje udgave af Sonys superzoomkamera. RX10 III skal dog supplere, men ikke erstatte RX10 II, som vi for nylig testede.

Kameraet er på de fleste punkter indentisk med mark II-udgaven og har den samme 20 megapixel 1″ billedsensor, processor og 4K-video, men en kraftigere zoom. Mens II udgaven er en 24-200 mm med god lysstyrke på blænde 2.8, er III’eren udstyret med en Vario-Sonnar T med brændvidder fra 24 til hele 600 mm og blænde 2,4-4,0.

Foto: Sony
Foto: Sony

Sony har formået at holde kameraets fysiske dimensioner nede trods tredoblingen af brændvidden på telen, og det er dertil spækket med udstyr. Ordentlig 4K-video med fuld pixelaflæsning uden pixelbinding med S-Gamut/S-log2-gamma-kurver, der anvendes på professionelle kameraer og super-slowmotion op til 1.000 FPS.

Der er også plads til lukker, fokus og zoom ringe på objektivet, og en fokusstop-knap. Kameraet er desuden støv- og regntæt.

En forbedret “anti-distortion” elektronisk lukker giver lukkertider ned til 1/32.000 s.

Dansk pris er ikke kendt, men Sony siger cirka EUR 1.700, så vi regner med ca. 14.500 kroner herhjemme. Altså omkring 2.000 kroner mere end for RX10 II, som også har en kortere zoom.

Foto: Sony
Foto: Sony

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.