TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Farverig nyankommer fra Pentax

Den nye Q7 er seneste model i rækken af minikameraer fra Pentax. Q-serien benytter nemlig små billedsensorer, men har alligevel udskiftelig optik og højt funktionsniveau.

forfatter
Publiceret 20/06/2013 - 10:59

Den første test, vi lavede af Pentax Q-kamera, var en sjov test at lave, men kameraet havde sine klare mangler, til trods for at det havde både en fristende størrelse og udskiftelig optik.

Men den nye Q7 skal være meget bedre på alt. Uden at den har taget nævneværdig på siden debuten.

Det ganske lille systemkamera har fået en ny 12 MP billedsensor, som er 1/1.7” stor (7.44 x5.58 mm) eller lige så stor billedsensor som i mange prof-kompakte fra Canon, Panasonic og Nikon.

Med udskiftelig optik er Q7 pludselig mere interessant end et almindeligt kompaktkamera, særligt for dem, som er lidt ambitiøse og ser værdien af høj billedkvalitet i et lille kamera.

pentax_01_l

Indtil videre findes der tre objektiver til Q-serien. En lille fyr med fast brændvidde svarende til 39mm f1.9 på Q7, zoomen på billedet herover tilsvarende 23-69mm f2.8-4.5 og en telezoom tilsvarende 69-207 mm f2.8.

Desuden kommer en 11,5mm f9, som egentlig er et linsedæksel med optisk element og fast fokus. Den ser sådan ud:

07_LENS

Pentax Q7 vil være til salg til efteråret i sort, hvid eller gul, men skal også kunne specialbestilles i et udvalg farver, som kan kombineres. Så hvis man ønsker at have en rød topplade, gul front og blå bund, så vil det være muligt.

Kamerahuset vejer kun 200 gram med batteri og er 102 x 58 x 34 mm stort. Det har selvfølgelig full 1080p HD-video, blitzsynk helt til 1/2000s og ISO-følsomhed op til 12800.

pentax-Q7_top-slvr

Så selv om det ser ud som et spejlløst kamera fra Olympus eller Panasonic, er det altså betragteligt mindre. Omtrent lige så stort som Panasonic Lumix LX7 kompaktkamera.

highres-Q7_back_silver_1370963234

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend