Search
Generic filters

Ekstremt lommekamera

Panasonic Lumix LX15 har den vildeste zoom, vi har set på et lommekamera.

Det, der gør zoomen vild, er ikke en 1000 x zoomfaktor – for det har den ikke. Den har såmænd blot 3 gange: fra 24 – 72 mm. Det vilde er lysstyrken, der på vidvinkel er f1.4. Det betyder, at optikken slipper meget mere lys ind end en 24 mm f2.8 med, der dermed kræver kortere lukketid eller højere ISO-følsomhed. Og begge dele går ud over skarpheden af dine billeder.

Foto: Panasonic
Foto: Panasonic

Kameraet er bygget op omkring en 20-megapixel CMOS-billedsensor på 1″ størrelse. Det er en type af billedsensor, vi har set gode resultater med i lignende kameraer fra Canon, Sony og Panasonic.

På fronten sidder som sagt en 24 -72 mm zoom, hvor lysstyrken når op på F2.8 på 72 mm, men det er stadig det bedste, vi til dato har set på en lommekamera.

Objektivet har optisk billedstabilisator, og er Leica-mærket som Panasonic altid gør, når de har lavet noget, de synes er særlig godt.

4K-video
Kameraet har også 4K-video, og kan hente 4K-stills fra videostrømmen. En søger er der mærkeligt nok ikke. I stedet satser Panasonic på, at den store 180-graders vipbare touchskærm vil give folk god nok kontrol over eksponering og beskæring.

Der er til gengæld andre ting at glæde sig over. Som 3 cm makrogrænse, fokus-markjering (peaking), og 10 billeder/s skudtakt.

For ikke at forglemme Panasonics DFD (Depth from Defocus) fokussystem, som beregner afstanden lynhurtigt, råfiloptagelse og op til 120 fps-videooptagelse til slowmotion.

Lumix LX15 bliver ikke blandt markedets billigste kameraer, med en pris på friske 6.499 kroner lander det i den øverste klasse, når det kommer til salg fra november.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Kompakt high-end med kræfter nok.
  Endnu en svensk originalserie på vej fra streaming-giganten.
  SteelSeries Arctis 9 er et trådløst headset med surround-lyd, der duer til både PC og PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video og endnu bedre videostabilisering – og har endelig fået selfie-skærm.
  Et nærmere kig på den nye Xbox, både udenpå og indeni.
  Den 30. oktober er der premiere på 2. sæson af The Mandalorian på Disney+.
  Og priserne bliver relativt behagelige.
  Vidvinkelzoom og lysstærk 50 mm til Nikon Z.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.