NYHED

Canon lancerer nyt spejlerefleks

Mens mange gik og troede, at var ved at være slut med spejlreflekskameraerne, kommer Canon med et splinternyt af slagsen.
forfatter

Det kommende EOS 90D erstatter det aldrende 80D og er en kraftig opdatering på flere områder. Kameraet skyder let billedserier på 10 fps med autofokus – 11 fps, når man bruger skærmen i stedet for den optiske søger.

Med en ny 32,5 megapixel CMOS-billedsensor i APS-C-format burde opløsningen være tilfredsstillende for de mange, der gerne vil have god detaljeskarphed.

Formatet giver lidt ekstra brændvidde med en beskæringsfaktor på 1,6x, som giver en 70-200 mm zoom en effektiv brændvidde på 112-320 mm. Det er noget, naturfotografer vil sætte pris på. De vil også værdsætte, at EOS 90D er vejrbeskyttet og bl.a. har Canons Digital Lens Optimizer og diffraktionskorrektion, som gør korrektion i billedbehandlingen lettere.

(Foto: Canon)

Kameraet har også en 220.000 pixel RGB+IR lysmålingssensor med flimmergenkendelse, der skal give bedre ansigtsgenkendelse og større kontrol over eksponeringen.

EOS 90D’s buffer kan tackle op til 58 jpeg-billeder i fuld størrelse eller 25 raw-billeder ved serieoptagelse, og batterilevetiden er opgivet til 1.300 eksponeringer (CIPA).

Dual Pixel-autofokus fungerer både ved 1080p HD og på 4K-video, og kameraet har såvel mikrofonindgang som hovedtelefonudgang.

EOS 90D er tilgængeligt i september til ca. 10.000 kroner eller 11.000 kroner med en 18-55 mm zoom og 13.000 kroner med en 18-135 mm zoom.

(Foto: Canon)

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.