Search
Generic filters

Canon lancerer nyt spejlerefleks

Mens mange gik og troede, at var ved at være slut med spejlreflekskameraerne, kommer Canon med et splinternyt af slagsen.

Det kommende EOS 90D erstatter det aldrende 80D og er en kraftig opdatering på flere områder. Kameraet skyder let billedserier på 10 fps med autofokus – 11 fps, når man bruger skærmen i stedet for den optiske søger.

Med en ny 32,5 megapixel CMOS-billedsensor i APS-C-format burde opløsningen være tilfredsstillende for de mange, der gerne vil have god detaljeskarphed.

Formatet giver lidt ekstra brændvidde med en beskæringsfaktor på 1,6x, som giver en 70-200 mm zoom en effektiv brændvidde på 112-320 mm. Det er noget, naturfotografer vil sætte pris på. De vil også værdsætte, at EOS 90D er vejrbeskyttet og bl.a. har Canons Digital Lens Optimizer og diffraktionskorrektion, som gør korrektion i billedbehandlingen lettere.

(Foto: Canon)

Kameraet har også en 220.000 pixel RGB+IR lysmålingssensor med flimmergenkendelse, der skal give bedre ansigtsgenkendelse og større kontrol over eksponeringen.

EOS 90D’s buffer kan tackle op til 58 jpeg-billeder i fuld størrelse eller 25 raw-billeder ved serieoptagelse, og batterilevetiden er opgivet til 1.300 eksponeringer (CIPA).

Dual Pixel-autofokus fungerer både ved 1080p HD og på 4K-video, og kameraet har såvel mikrofonindgang som hovedtelefonudgang.

EOS 90D er tilgængeligt i september til ca. 10.000 kroner eller 11.000 kroner med en 18-55 mm zoom og 13.000 kroner med en 18-135 mm zoom.

(Foto: Canon)
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!
  Der laves kun 50 par af Il Cremonese ex3me, og de bliver ikke ligefrem billige.
  Ud over Elite 85t giver Jabra aktiv støjreduktion til de eksisterende Elite 75t og Elite Active 75t.
  Så er det officielt. OnePlus lancerer sin næste mobil om tre uger.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Canon EOS R5

  Vejl.pris 36399 kr Først med 8K-video

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Vejl.pris 8000 kr Billigmærket Xiaomi slår til med et glimrende kamera

  6 kameramobiler

  Vejl.pris kr Mobilerne, der tager de bedste feriebilleder

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Vejl.pris 10500 kr Samsung forsøger at gøre alt for meget og mister fokus
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.