Bredere og billigere billede fra Samyang

Samyang har sendt 12 mm vidvinkel og en 8 mm fiskeøje på markedet i en prisklasse, hvor også hyggefotograferne kan være med.

Samyang formelig talt sprøjter objektiver ud på markedet for tiden, og det bedste er, at de ikke koster alverden. Det gælder f. eks. den kompakte Samyang 12 mm f2,0 NCS CS. En ret vid vidvinkel, som vil svare til en 18 mm, hvis den monteres på et systemkamera med billedsensor i APS-C-format. Eksempelvis Fujifilms udmærkede X-E2.

Objektivet er angiveligt fremstillet med systemkameraer med en opløsning på over 24 MP for øje. Det har 12 linseelementer i 10 grupper. En af dem består af et asfærisk linseelement i kombination med en hybrid-asfærisk og tre elementer med ED-glas. Samyang mener, at objektivet vil egne sig godt til landskaber, interiør, arkitektur og astrofotografering.

Fakta Samyang 12mm f2,0 NCS CS:

 

Supervidvinklen Samyang 8 mm T3,1 V-DSLR UMC Fish-eye II, er lavet til spejlløse systemkameraer, som Sony E og Olympus og Panasonic MFT, og fortrinsvis til de, som laver filmoptagelser med kameraet.

Objektivet har tandhjul for “Follow Focus-system” og en trinløs blændeindstilling, hvilket som giver mulighed for at ændre dybdeskarpheden under filmning uden bratte spring. Indvendig finder man 11 linseelementer i 8 grupper, som giver en diagonal billedvinkel på 180 grader.

Fakta Samyang 8mm T3,1 V-DSLR UMC Fish-eye II:

Les videre
Exit mobile version