Nyhed

Billedredigering for viderekomne

Capture One 20 er opgraderingen, du bare må have.

At sige “langt om længe” er måske lidt for stærkt, men det er glædeligt at se, at Phase One har givet Capture One en ordentlig overhaling og tilføjet nye funktioner samt flere forbedringer.

Capture One 20 er udviklet med feedback fra brugerne og har bl.a. fået bedre farveredigering i Color Editor og forbedret støjfjerning i Noise Reduction Tool.

Brugervenligheden skal også være forbedret – med hurtigere respons, tekst på ikoner og flere genvejstaster, bl.a. til zoom, fuldskærmsvisning og fokusmaskering.

Læs vores omtale af Capture One 11

(Foto: Phase One)

Støjfjerningen er blevet mere nøjagtig og bevarer detaljer bedre end før, samtidig med at farvebalancen ikke ændres. Man kan klikke og trække hvor som helst i et billede og ændre farvetemperatur, mætning og lys uden at skulle forbi farveredigeringsværktøjet.

Der er nu mere at komme efter i HDR-panelet (High Dynamic Range), som er blevet mere nøjagtigt og har fået separate skydere til sort og hvid.

(Foto: Phase One)

Flere nye kameraer og objektiver understøttes også af Capture One 20, som desuden understøtter DNG-filer. F.eks. fra Leicas kameraer.

Nye kameraer, der understøttes med raw-konvertere og profiler:

Rodenstock 23 mm iXU understøttes også i objektivprofilerne.

Capture One findes også i versioner til Sony-kameraer og til Fujifilms X-kameraer.

(Foto: Phase One)

Capture One Pro 20 koster fra 169 euro for dem, der har brug for at opgradere, men man kan også abonnere på månedsbasis, ligesom med Adobe Lightroom.

Man kan downloade en komplet version af Capture One 20, som virker i 30 dage, her.

Les videre
Exit mobile version