Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

nyhed

Bedre billeder med bedre kamera

Kameraerne har aldrig været bedre, men det er blevet sværere at vælge. Det kan vi hjælpe med.

Skrevet af / 06/11/2017 - 16:00
Bedre billeder med bedre kamera

Den største forskel på mobilen og et rigtigt kamera er, at førstnævnte tager man billeder med, sidstnævnte fotograferer man med. Kameraet giver overlegen billedkvalitet, men er også mere fleksibelt med billedstabilisering, ægte zoom, avanceret lysmåling og autofokus. Hvis man vil have optimale billeder, skal man købe et kamera.

De bedste kompaktkameraer har meget større billedsensor og bedre optik end en smartphone. De giver derfor skarpere billeder med mindre støj og har optisk zoom som bonus.

Kompakte systemkameraer har de samme egenskaber som spejlreflekskameraer, bare i en mindre pakke med mere kompakt optik og elektronisk søger. Mange er også hurtigere end spejlreflekser. Det er kameratypen for dem, der foretrækker at have mindre at bære på uden at gå på kompromis med billedkvaliteten.

Det traditionelle spejlrefleks er også stadig populært. God batteritid, upåklagelig ergonomi og et enormt udvalg af optik og tilbehør passer mange som hånd i handske.

 

Årets bedste objektiv:

Olympus M.Zuiko Digital 12-100 mm f/4.0 ED IS Pro

(Foto: Olympus)

Komplet rejsezoom

Her er en gennemført god zoom med alle de egenskaber, man har brug for, og glimrende ydelse.

Selv til prisen er Olympus 12-100 mm f/4.0 alle pengene værd – og lidt til. For den optiske, den mekaniske og ikke mindst den tekniske kvalitet er af højeste klasse. Det er mere end godt nok til, at de fleste trygt kan lade de andre objektiver blive hjemme og drage på opdagelse, reportage eller ferie med kun ét objektiv i bagagen.

Pris: 10.095 kr.
Web: olympus.dk
Karakter: 6

 

Årets bedste kompaktkamera:

Sony Cyber-shot DSC-RX100 V

(Foto: Sony)

Lynhurtigt luksuskamera

Sony RX100 V er perfekt til dem, der vil have et lille og diskret kamera, som kan være i en lomme, og som giver høj billedkvalitet i de fleste situationer. Det er lige så velegnet til rejser som til portrætter og er et ypperligt feriekamera. Med en vanvittig skudtakt på 24 fps – i fuld opløsning og med fokus på hvert billede – er det også fremragende til sport og action.

RX100 V er det hurtigste kamera, vi har testet i klassen. Billed- og ikke mindst videokvaliteten i 4K står ikke tilbage for nogen af konkurrenterne, og for mange vil det være det mest anvendelige kompaktkamera.

Pris: 8.945 kr.
Web: sony.dk
Karakter: 5

 

Årets bedste systemkamera:

Fujifilm X-T20

(Foto: Fujifilm)

Fremragende systemkamera

X-T20 kombinerer kompakt størrelse og lav vægt med klassisk betjening a la spejlrefleks, så både unge og gamle kan føle sig godt tilpas med det lille kamera.

Fujifilm X-T20 er et fremragende rejsekamera. Størrelsen til trods er den tekniske ydelse på niveau med langt dyrere (og større) kameraer. Ligesom Olympus PEN-F er det dejligt at fotografere med, fordi det i den grad spiller sammen med fotografen.

Et kamera, der passer lige så godt til begyndere som til viderekomne!

Pris: 9.895 kr.
Web: fujfilm.dk
Karakter: 5

Læs hele testen af Fujifilm X-T20

 

Årets bedste avancerede systemkamera:

Panasonic Lumix DC-GH5

(Foto: Panasonic)

Banebrydende prof-kamera

Panasonics sejeste kamera er ikke for hvem som helst, men det er heller ikke et hvilket som helst kamera.

Billedkvaliteten fra Lumix GH5 er noget af det bedste, vi har set fra et avanceret systemkamera. Billedstøj er ikke længere noget problem; der er megapixels nok til at gøre selv nørderne glade, og fraværet af lavpasfilter giver glimrende detaljeskarphed.

For fotografer, der stiller høje krav til billed- og videokvaliteten, findes der næppe et bedre egnet kamera på markedet lige nu.

Pris: 17.995 kr.
Web: panasonic.dk
Karakter: 6

 

Årets bedste professionelle systemkamera:

Nikon D850

(Foto: Nikon)

Det sejeste prof-kamera

Nikons allerbedste kamera er også det bedste i sin klasse. Med en skudtakt på 7 fps er det næsten lige så hurtigt som de allersejeste professionelle kameraer. 9 fps, hvis man bruger det batterigreb, der hører til.

Billedkvaliteten fra D850 udmærker sig ikke kun ved ekstrem opløsning; billeddynamikken er også bedre. Det er et kostbart stykke værktøj, selv for professionelle, men for dem, der er i målgruppen for et letvægtskamera med ekstreme egenskaber, findes der næppe noget bedre spejlreflekskamera derude.

Pris: 30.195 kr.
Web: nikon.dk
Karakter: 6

Læs hele testen af Nikon D850

 

Årets bedste kamera:

Sony a9

(Foto: Sony)

David slår Goliat

Sony a9 er et velbygget, vejrtætnet og skræddersyet professionelt kamera til fotografer, der har brug for noget, som kan tåle mange års brug.

a9 er Sonys bedste kamera. Punktum. Det er også soleklart blandt de tre bedste i den professionelle klasse og det allerhurtigste kamera af dem alle. Det er mindre, lettere og billigere – selv med vertikalgreb og ekstra batterier – og har kraftigt forbedret ergonomi.

For dem, der lever af at få så skarpe billeder som muligt af sport og action, kan Sony a9 stå op imod de bedste. Og vinde.

Pris: 40.995 kr.
Web: sony.dk
Karakter: 6

Læs hele testen af Sony a9

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

DJI giver manuelle objektiver autofokus

Prof-video på iPhone

Lysstærk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Flyv drone med stick og goggles

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

0
Lyd & Billede
Scroll to Top