Optik

Den kommende 12-60 mm zoom kan være den eneste zoom, de fleste har brug for.
forfatter

Ligesom så mange objektiver har Panasonics nye zoom et navn så langt som et ondt år: Lumix G Vario 12-60 mm F3.5-5.6 ASPH Power O.I.S.

Kort sagt taler vi om en alsidig 5x zoom svarende til 24-120 (35 mm kamera), og den er vejrtæt og solidt bygget til allround-fotografering, dvs. alt fra landskaber og portrætter, men også som makroobjektiv med 0,54 x forstørrelse og fokuseringsafstand på 20 cm.

Det kompakte zoomobjektiv har 11 linseelementer i ni grupper, hvoraf tre er asfæriske elementer, en af såkaldt ED-glas (Extra-low Dispersion). Dette skal give ensartet skarphed, lav forvrængning og minimalt falsk lys og farvebrydning.

Den indbyggede billedstabilisator virker på alle mFT kameraer og understøtter Dual I.S. i kameraer Lumix GX8, der har integreret stabilisator i kameraet.

Lumix G Vario 12-60 mm fås i maj, men prisen er ikke oplyst endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.